Чађо: СИПА и ОБА ништа не јављају

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао је да је ниво и количина информација коју је Министарство унутрашњих послова Српске током године добило од Агенције за истраге и заштиту и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ о тероризму „готово нула“. "Зато је и могуће да се дешавају и терористички акти и да епилози истрага по овим питањима […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 11:06

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао је да је ниво и количина информација коју је Министарство унутрашњих послова Српске током године добило од Агенције за истраге и заштиту и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ о тероризму „готово нула“.

"Зато је и могуће да се дешавају и терористички акти и да епилози истрага по овим питањима буду веома ограничени. Дугорочно, то је катастрофалан приступ и произвешће тешко сагледиве посљедице", рекао је Чађо за загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Према његовим ријечима, кључна одговорност за то је на људима који воде институције, јер развој овог проблема зависи о начину на који се данас поступа.

Чађо је рекао да се не слаже са тезом директора Федералне управе полиције да је случај "Јашаревић" показао да постоји пуно неодређености када је ријеч о надлежности појединих полицијских агенција, те додао да постоји потпуно разумљив и функционалан законодавни оквир који безбједносним структурама даје простор да ефикасно и професионално дјелују.

"Суштинско питање је постоји ли политичка и свака друга воља да се то учини. Све док терористе посматрамао као наше и њихове, као мање или више опасне, имаћемо све веће и веће проблеме", истакао је Чађо и констатовао да су терористи једнака опасност за све.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *