Будимир опет јаше

Предсједник Федерације, Живкo Будимир који је у петак увече, након једномјесечног притвора, пуштен из затвора, стигао је у свој кабинет у Сарајеву. Будимира су испред зграде Предсједништва БиХ дочекали чланови његовог кабинета, странке те федерални министри Јерко Иванковић Лијановић и Салмир Каплан. "Драго ми је што сам поново овдје", рекао је Будимир по доласку у […]

понедељак, мај 27, 2013 / 16:53

Предсједник Федерације, Живкo Будимир који је у петак увече, након једномјесечног притвора, пуштен из затвора, стигао је у свој кабинет у Сарајеву.

Будимира су испред зграде Предсједништва БиХ дочекали чланови његовог кабинета, странке те федерални министри Јерко Иванковић Лијановић и Салмир Каплан.
"Драго ми је што сам поново овдје", рекао је Будимир по доласку у свој сарајевски кабинет и додао: "Наставићу да обављам своје предсједничке дужности. Ову седмицу ћу провести на послу, а наредне ћу узети неколико слободних дана које ћу провести са својом породицом".

Будимир је потврдио да ће потписати Закон о повољнијем пријевременом пензионисању бораца у ФБиХ , наводећи да су неистините приче да је раније одбијао да то учини. Он није желио да коментарише став СДП-а БиХ да ће покренути парламентарну расправу да ли је Живко Будимир достојан да обавља функцију предсједника Федерације БиХ, али је потврдио да ће се појавити пред Ад хок комисијом федералног Представничког дома.

Тужилаштво БиХ је примило одлуку Суда БиХ о укидању притвора предсједнику Федерације БиХ Живку Будимиру и у наредна три дана уложиће жалбу и затражити поновно одређивање притвора, потврђено је у Тужилаштву БиХ.

"Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету у правцу подизања оптужнице, која ће бити подигнута ускоро", рекао је портпарол Тужилаштва Борис Грубешић.
Из Тужилаштва напомињу да ће наставити рад у борби против корупције, у којем нема недодирљивих особа.

Будимир је ухапшен 26. априла под сумњом да је неким одлукама о помиловању осуђеника прекршио закон и злоупотријебио овлаштења. Након хапшења одређен му је једномјесечни притвор, а Тужилаштво БиХ предлагало је продужење притвора за још два мјесеца.

Суд БиХ донио је у петак, 24. маја, рјешење да Будимир буде пуштен на слободу, након што је Уставни суд БиХ прихватио апелацију Будимировог адвокатског тима којом је затражено да Суд БиХ преиспита своје рјешење о притвору, пошто нису постојали докази за његово притварање.

Предсједник Федерације БиХ пуштен је у петак из мостарског затвора, гдје је био у притвору скоро мјесец дана, а данас је дошао у свој кабинет у Сарајево гдје је наставио да обавља редовне активности.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *