Британија може иступити из преговора о брегзиту

Британски министар за Брегзит Дејвид Дејвис рекао је да би Британија могла напустити преговоре с Европском унијом без постизања договора о условима Брегзита и да је важно очувати ту могућност у тренутку кад почињу преговори о британском изласку из Уније. Давис је рекао како је влада проучавала и планове напуштања преговора и да је и […]

понедељак, јун 12, 2017 / 12:57

Британски министар за Брегзит Дејвид Дејвис рекао је да би Британија могла напустити преговоре с Европском унијом без постизања договора о условима Брегзита и да је важно очувати ту могућност у тренутку кад почињу преговори о британском изласку из Уније.

Давис је рекао како је влада проучавала и планове напуштања преговора и да је и то важно како би се постигао најбољи могући исход за Британију.

– Ако уђете у преговоре без могућности да их напустите онда ће ти преговори имати лош исход – рекао је за ББЦ додајући како очекује да ће Британија успјети постићи договор с ЕУ. Чланице ЕУ имају властите интересе па је важно да имамо опцију, ако до тога дође, а мислим да неће, да их можемо прекинути.

Британска владајућа Конзервативна странка је неочекивано изгубила већину у парламенту на протеклим изборима ослабивши тако премијерку Терезу Меј уочи преговора о изласку Британије из ЕУ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *