Британци страхују од новог Ирака

Седам од десет Британаца забринуто је да би војна интервенција у Либији могла резултирати увлачењем снага у дуготрајни сукоб попут оног у Ираку, док скоро половина сматра да Влада није требало да војно интервенише – показали су резултати анкете. Анкетна агенција „КомРес“ урадила је испитивања за британски дневник „Индипендент“. Око 47 одсто испитаних сматра да […]

уторак, март 29, 2011 / 15:12

Седам од десет Британаца забринуто је да би војна интервенција у Либији могла резултирати увлачењем снага у дуготрајни сукоб попут оног у Ираку, док скоро половина сматра да Влада није требало да војно интервенише – показали су резултати анкете. Анкетна агенција „КомРес“ урадила је испитивања за британски дневник „Индипендент“.

Око 47 одсто испитаних сматра да је Влада погријешила када је покренула ваздушне ударе против снага Моамера Гадафија, док 43 одсто подржава ту одлуку.

Слична анкета која је спроведена прошле седмице показала је да 43 одсто испитаних није било сагласно са војном акцијом, што јр показатељ да се противљење јавности појачава.

Према резултатима најновије анкете, 71 одсто испитаника изразило је бојазан да би се интервенција могла "отегнути", упркос томе што премијер Дејвид Камерон инсистира да Либија "није нови Ирак".

Испитивање путем телефона спроведено је од 25. до 27. марта и обухватило је 1 000 одраслих особа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *