Бреза: Најбољи послијератни резултат, добит милион км

Рудник мрког угља „Бреза“ прво тромјесечје ове године завршио је са најбољим послијератним резултатима – ископано је више од 120.000 тона комерцијалног угља и остварена добит од око милион КМ. "Овакав тромјесечни пословни резултат остварен је захваљујући великим напорима рудара и челних људи Рудника и помоћи коју је Рудник имао од Електропривреде БиХ", рекао је […]

понедељак, април 4, 2011 / 14:43

Рудник мрког угља „Бреза“ прво тромјесечје ове године завршио је са најбољим послијератним резултатима – ископано је више од 120.000 тона комерцијалног угља и остварена добит од око милион КМ.

"Овакав тромјесечни пословни резултат остварен је захваљујући великим напорима рудара и челних људи Рудника и помоћи коју је Рудник имао од Електропривреде БиХ", рекао је директор Рудника Ћамил Заимовић.

Он је истакао да су рудари "Брезе" спремни да остваре и значајно пребаце овогодишњи план производње од 420.000 тона комерцијалног угља, додајући да остварење тог плана не зависи само од њих.

"Успјешно пословање значајно нам је угрожено неоснованом одлуком Уреда за жалбе БиХ који је поништио тендер за набавку механизације неопходне за рад новог чела. Овом одлуком није угрожено само позитивно пословање Рудника у овој години, него и сигурност рудара `Брезе`", рекао је Заимовић .

Он је изразио очекивање да ће скоре измјене Закона о јавним набавкама убрзати реализацију неопходних инвестиција, "које су сада у застоју и због нечијих личних интереса".

Електропривреда БиХ више од 85 одсто тендера, вриједних око 110 милиона КМ, за докапитализацију рудника покренула је у августу прошле године, али поступци по Закону о јавним набавкама, због жалби понуђача, дуго трају, па се и пројекти модернизације рудника не одвијају планираним темпом – саопштено је из Службе за комуникацију Рудника.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *