Брчко ускоро без градоначелника

Одбацивањем жалби градоначелника дистрикта Брчко Драгана Пајића, те посланика Странке за БиХ у парламенту дистрикта Шемсе Саковића и Сејфудина Захировића, Суд БиХ потврдио одлуке Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ о изрицању санкција због сукоба интереса овој тројици брчанских функционера – рекла је данас портпарол ЦИК-а Максида Пирић. Према њеним ријечима, ЦИК БиХ је у протеклих […]

понедељак, март 21, 2011 / 22:16

Одбацивањем жалби градоначелника дистрикта Брчко Драгана Пајића, те посланика Странке за БиХ у парламенту дистрикта Шемсе Саковића и Сејфудина Захировића, Суд БиХ потврдио одлуке Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ о изрицању санкција због сукоба интереса овој тројици брчанских функционера – рекла је данас портпарол ЦИК-а Максида Пирић.

Према њеним ријечима, ЦИК БиХ је у протеклих десетак дана добио рјешења из Суда БиХ којима су њихове одлуке потврђене, чиме су оне постале правоснажне и коначне.

"ЦИК ће у наредних неколико дана донијети одлуке о престанку мандата Саковића и Захировића. Након правоснажности тих одлука, додијелиће се мандат сљедећим квалификованим кандидатима са листе политичке партије из које они долазе. У случају градоначелника Пајића ЦИК ће само упутити обавјештење Скупштини дистрикта, која је бирала градоначелника, и упознати је о одлуци о изреченој санкцији", рекла је Пирић Радију Брчко.

ЦИК БиХ је 27. јануара, због сукоба интереса, овој тројици функционера изрекла санкцију забране кандидовања у наредне четири године на било коју изборну или савјетничку функцију. Том приликом њима су изречене и новчане казне. Пајићу је изречена новчана казна од 1.000 КМ, док су посланици Саковић и Захировић кажњени са 3.500 КМ.

Пајић и Саковић данас нису жељели да коментаришу одлуке Суда БиХ, јер им рјешења о одбацивању жалби још нису званично уручена, док се Захировић није јављао на телефон.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *