Брчко: Потписани уговори за санацију кућа

Чланови породица погинулих бораца и ратни војни инвалиди у Брчком потписали су данас 63 уговора о додјели помоћи за обнову кућа, укупне вриједности 426.000 марака. "Средства су, као грантови појединцима обезбијеђена из буџета дистрикта за ову годину у укупном износу од 426.000 КМ. Ријеч је о помоћи за обнову, односно реконструкцију и санацију порушених и […]

субота, децембар 31, 2011 / 15:09

Чланови породица погинулих бораца и ратни војни инвалиди у Брчком потписали су данас 63 уговора о додјели помоћи за обнову кућа, укупне вриједности 426.000 марака.

"Средства су, као грантови појединцима обезбијеђена из буџета дистрикта за ову годину у укупном износу од 426.000 КМ. Ријеч је о помоћи за обнову, односно реконструкцију и санацију порушених и оштећених кућа за борачке категорије из сва три народа", рекао је шеф Одјељења за расељена лица, избјеглице и стамбена питања Славко Матановић.

Матановић је појаснио да су за санацију предвиђена средства у поједниначном износу до 10.000, а за реконструкцију више од 10.000 КМ.

Према његовим ријечима, Влада дистрикта Брчко има обавезу контроле утрошка ових средстава, а корисници су се потписивањем данашњег уговора обавезали да добијена средства утроше искључиво у сврху за коју им је помоћ додијељена.

Представници Одјељења за расељена лица, избјеглице и стамбена питања у Влади дистрикта кажу да им је спискове корисника доставила Служба за борачко-инвалидску заштиту на основу премјера на терену.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *