Брчко: Пореска управа повећала степен наплате пореских прихода

Вршилац дужности директора Пореске управе у Брчком Славица Вујић изјавила је данас да је у дистрикту за пет мјесеци ове године повећан степен наплате пореских и непореских прихода у односу на план, али и на исти период лани. Вујићева је добре резултате наплате пореза објаснила прије свега мјерама покретања принудне наплате за 422 пореска обвезника. […]

четвртак, јун 6, 2013 / 16:30

Вршилац дужности директора Пореске управе у Брчком Славица Вујић изјавила је данас да је у дистрикту за пет мјесеци ове године повећан степен наплате пореских и непореских прихода у односу на план, али и на исти период лани.

Вујићева је добре резултате наплате пореза објаснила прије свега мјерама покретања принудне наплате за 422 пореска обвезника.

"Највећи проценат наплате у односу на план остварен је код пореза на добит који је реализован са чак 206 одсто. Наиме, плански задатак је био наплата скоро три милиона КМ, а само по овом основу порески приход износи више од шест милиона КМ", рекла је Вујићева.

Према њеним ријечима, за разлику од ранијих година у овом петомјесечју забиљежен је и већи проценат наплате пореза на некретнине, обавезу коју у дистрикту има 35.000 пореских обвезника.

"За пет мјесеци ове године планиран је приход од овог пореза од око 542.000 КМ, а до сада је наплаћено више од 491.000, што значи да је остварена наплата од 90 одсто", навела је Вујићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *