Брчко: На раду у Њемачкој ускоро 250 медицинара

Уз помоћ Службе за запошљавање БиХ, а посредством Завода за запошљавање Брчко дистрикта са послодавцима, ускоро би посао у Њемачкој требало да нађе 250 незапосленог медицинског особља, медицинских сестара и техничара. Младенко Ненадић, директор Завода за запошљавање Брчко дистрикта казао је да је интерес на објављеном конкурсу путем брчанског бироа био далеко већи, али да […]

понедељак, мај 20, 2013 / 15:27

Уз помоћ Службе за запошљавање БиХ, а посредством Завода за запошљавање Брчко дистрикта са послодавцима, ускоро би посао у Њемачкој требало да нађе 250 незапосленог медицинског особља, медицинских сестара и техничара.

Младенко Ненадић, директор Завода за запошљавање Брчко дистрикта казао је да је интерес на објављеном конкурсу путем брчанског бироа био далеко већи, али да су послодавци у овом првом оваквом пројекту запошљавања код нас, тражили у првом кругу тачно 250 кадидата средњошколске медицинске струке.

„Конкурс је затворен 30. априла, у току су итервјуисања кандидата по стандардној процедури у Заводу за запошљавање Брчко, а послодавци ће након обављеног посла, кандидате који задовоље критерије позвати на рад у Савезну Републику Њемачу“, појаснио је Ненадић.

На наше питање да ли ће бити још оваквих пројеката запошљавања у земљама чланицама ЕУ, Младен Ненадић је одоговорио да постоје добри изгледи да се оваква сарадња током ове године успостави и са Аустријом.0 КОМЕНТАРА

  1. Када је прије пет или више година једна моја пријатељица добила папире за Италију ја сам рекао да ће тамо радити у фабрикама смрти.
    Први вагони крећу за Њемачку,па ће за Аустрију,Пољску,…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *