Брчко има најбољег градоначелника

БРЧКО – Градоначелник Брчко дистрикта Драган Пајић, коме је Међународни институт за блискоисточне и балканске студије из Љубљане додијелио признање „најбољи градоначелник у БиХ“, рекао је да је посебно задовољан што је ово признање резултат истраживања јавног мњења које је показало да он има подршку припадника сва три конститутивна народа која живе у Брчко дистрикту […]

понедељак, април 11, 2011 / 16:03

БРЧКО – Градоначелник Брчко дистрикта Драган Пајић, коме је Међународни институт за блискоисточне и балканске студије из Љубљане додијелио признање „најбољи градоначелник у БиХ“, рекао је да је посебно задовољан што је ово признање резултат истраживања јавног мњења које је показало да он има подршку припадника сва три конститутивна народа која живе у Брчко дистрикту и БиХ.

Пајић је рекао да је увијек истицао да је градоначелник свих грађана дистрикта и да је посебно почаствован што су ово респектабилно признање прије њега добили премијери појединих држава.

Он је објаснио да раније није желио да прими ово признање док се не оконча поступак у вези са сукобом интереса који је утвдила Централна изборна комисија.

"Дошао је тренутак када су се многе ствари искристалисале, као што је питање ингеренција наспрам одговорности градоначелника, као и мањкавост Статута Брчко дистрикта. Зато ћу сљедеће недјеље изаћи пред Скупштину дистрикта и јавност са важним документима који предствављају снажне аргументе о поштовању законских прописа и оквира", истакао је градоначелник Брчког.

Пајић је нагласио да није спреман да поднесе оставку због одговорности према бирачима и подршке странака, који су га изабрали за градоначелника.

Некадашњи први амбасадор САД у Босни и Херцеговини Виктор Јакович, који је градоначелнику Пајићу уручио признање "најбољи градоначелник", требало би да ускоро посјети Брчко како би лично сагледао ситуацију у овој специфичној локалној заједници. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *