Бразил: 109 настрадалих у поплавама у држави Сао Паоло

Најмање 109 људи је настрадало у поплавама, а јаке кише не престају да падају у дијеловима бразилске државе Сао Паоло. Киша пада од 1. јануара, а према прогнозама метеоролога овакво вријеме могло би да потраје до краја седмице. Локални медији преносе да је током дана 96 особа погинуло у планинском региону Серана, сјеверно од Рио […]

среда, јануар 12, 2011 / 20:43

Најмање 109 људи је настрадало у поплавама, а јаке кише не престају да падају у дијеловима бразилске државе Сао Паоло. Киша пада од 1. јануара, а према прогнозама метеоролога овакво вријеме могло би да потраје до краја седмице.

Локални медији преносе да је током дана 96 особа погинуло у планинском региону Серана, сјеверно од Рио де Жанеира, када је јака киша покренула клизишта на планинским падинама и изазвала изливање ријека.

У граду Тересополис погинула је 71 особа, саопштила је канцеларија локалног градоначелника. У оближњем Петрополису погинуло је најмање 18 људи, а још девет смртних случајева забиљежено је у мјесту Нова Фрибурго.

Поплаве су проузроковале бројна клизишта, а додатне потешкоће проузроковало је попуштање бране Мајрипора, саопштили су званичници службе за цивилну заштиту, а пренио Си-Ен-Ен (ЦНН).

Најтеже погођен поплавама је град Сао Жозе душс Кампуш, око 100 километра од града Сао Паола.

Бразил је ове године погођен неуобичајеним обилним падавинама, а власти су саопштиле да је због поплава у четири државе на југоистоку земље, до сада више од 30 особа погинуло, док је без кућа остало више од 100.000 људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *