Братунац: Тражи се збрињавање 200 избјегличких породица

Предсједник Удржења „Срби зеничке регије“ у Братунцу Урош Недић најавио је интензивирање активности с циљем трајног рјешавања стамбених проблема српских избјегличких породица, које живе у алтернативним смјештајима на подручју Братунца и Сребренице. "Након што су јуче затворени сви колективни смјештаји, усељењем у нову стамбену зграду са 32 стана у Братунцу, сада би требало да се […]

недеља, децембар 18, 2011 / 11:43

Предсједник Удржења „Срби зеничке регије“ у Братунцу Урош Недић најавио је интензивирање активности с циљем трајног рјешавања стамбених проблема српских избјегличких породица, које живе у алтернативним смјештајима на подручју Братунца и Сребренице.

"Након што су јуче затворени сви колективни смјештаји, усељењем у нову стамбену зграду са 32 стана у Братунцу, сада би требало да се пронађу и трајна рјешења за око 200 породица које живе у алтернативним смјештајима у ове двије општине", рекао је Недић.

Он је подсјетио да је крајем октобра са представницима Владе Републике Српске /РС/ договорено да се у наредне двије године социјално најугроженијим породицама додјели по 25 грађевинских пакета и да су спискови корисника те помоћи већ урађени.

"Очекујемо да ће се ти пројекти реализовати, али нам остаје још неколико десетина породица које су у веома тешком положају, јер су жељеле да се врате у Федерацију БиХ, подносиле су више захтјева за обнову порушених кућа, али су сви игнорисани од бошњачких власти", ракао је Недић.

Он је изнио податак да је до сада на подручју Братунца, Зворника и Бијељине своје стамбене проблеме трајно ријешило 170 српских породица, које су након прогона из зеничког региона дошле у Братунац.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *