Босњузлајф: Хришћани напуштају БиХ због утицаја исламског закона

Хришћани све више напуштају БиХ, а за њихов егзодус окривљено је већинско муслиманско становништво и све већи утицај исламског закона – објавила је интернет страница „Босњузлајф“. Аналитичар Памела Гелер сматра да је проблем јасан – БиХ све више постаје исламска држава. Према њеним ријечима, оно што се дешава јесте стварање шеријатске државе и базе за […]

петак, октобар 19, 2012 / 12:31

Хришћани све више напуштају БиХ, а за њихов егзодус окривљено је већинско муслиманско становништво и све већи утицај исламског закона – објавила је интернет страница „Босњузлајф“.

Аналитичар Памела Гелер сматра да је проблем јасан – БиХ све више постаје исламска држава.

Према њеним ријечима, оно што се дешава јесте стварање шеријатске државе и базе за џихадисте у Европи.

"Прогон хришћана ескалира и исламски расисти окупљају муслимане. Сарајево је некад био један од наразноврснијих градова у Европи, а сада је у потпуности муслимански", истиче Гелерова.

Док су САД покушале да помогну становницима БиХ, њихова војна интервенција је припремила пут за напредовање муслимана – закључује Гелеова и признаје:

"Допринијели смо погоршању ситуације по хришћане у БиХ. Бивши амерички предсједник Бил Клинтон није схватао ислам и џихад колико и садашњи политичари".

Кооснивач Јадранског института за државну политику Џоел Ананд Семи увјерен је да се антихришћанска клима у БиХ развија неколико година.

Семи истиче да је све већа дискриминација према католицима у БиХ, те да је узнемиријуће то што приватно власништво још није враћено хришћанима.

Према његовом мишљењу, непоштивање вјерске слободе само је први од низа проблема у БиХ.

Он наглашава и озбиљност проблема раста радикалног ислама у БиХ.

Семи указује и на то да су Балкан и БиХ плодно тле за организовани криминал и радикалне исламске групације.

Он је као примјер навео скандал са Хипо Алпе Адриа банком у којем је више од осам милијарди евра "нестало" у региону.

Семи је нагласио да су аустријски порески обвезници били приморани да "плате цех", али и да европске власти нису у потпуности истражиле тај скандал.

Он додаје да је 17 година након потписивања Дејтонског споразума БиХ подијељена земља без независног правосуђа уз недостатак поузданих демократских институција.

Аналитичар Стив Бучи има извјесне резерве у тачност извјештаја о распрострањеном прогону, али потврђује сазнања да су се у БиХ настанили и страни исламисти.

Бучију је познато да су ти страни борци позивани да се боре на страни тзв. Армије БиХ током рата, али сматра да приликом његовог боравка у БиХ на власти није било џихадиста. Како је рекао, ако се то и десило – онда је то у протеклих двије до три године.

Аутор текста на интернет страници "ВДН фејт" је Мајкл Кар, новинар са војним искуством у иностранству и политички консултант.0 КОМЕНТАРА

  1. ово није баш нешто много поуздано, сем ако не важи за федерацију. Из БиХ се одлази због сиротиње, све вјере. Али ово је и интересантан путоказ за лобирање, код оних који не готиве ислам у европи, а није их мало

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *