Босић: У Сребреници се спрема још једна изборна превара

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је данас Срни да план кампање за регистрацију гласача за опште изборе у Републици Српској 2014. године, који предлажу активисти „Гласаћу за Сребреницу“, представља покушај спремања још једне изборне преваре и нелегитимних пријава гласача ради манипулације резултатима. Босић је нагласио да такве манипулације немају везе са људским правима, али имају […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 14:14

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је данас Срни да план кампање за регистрацију гласача за опште изборе у Републици Српској 2014. године, који предлажу активисти „Гласаћу за Сребреницу“, представља покушај спремања још једне изборне преваре и нелегитимних пријава гласача ради манипулације резултатима.

Босић је нагласио да такве манипулације немају везе са људским правима, али имају са интересима појединих странака које, како је рекао, само таквим манипулацијама могу да дођу на власт.

Према његовим ријечима, СДС се залаже да се промјеном Изборног закона БиХ онемогуће било какве манипулације сличне онима које су се десиле у Сребреници.

"Када буду на реду измјене Изборног закона, које су предвиђене договором `шесторке`, тражићемо да се уграде механизми којима ће бити спријечене и строго кажњаване све нерегуларности и злоупотребе које су се дешавале на прошлим изборима, а Сребреница је најочитији примјер тога", нагласио је Босић.

Предсједник СДП БиХ Златко Лагумџија подржао је данас план за формирање коалиције цивилног друштва "1. март", односно кампање за регистрацију интерно расељених, избјеглица, прогнаника и повратника за опште изборе у Републици Српској 2014. године.

Током данашњег састанка са активистима иницијативе "Гласаћу за Сребреницу" Алмиром Салиховићем, Зекеријахом Хаџићем, Нихадом Кадићем и Емиром Суљагићем, Лагумџија је истакао да је омогућавање гласа свима који то желе у њиховим пријератним пребивалиштима за СДП питање темељних вриједности и сигуран корак у правцу нормализације односа у БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ма какав Суљагић и његова удружења, то је по мени обична АИДовска подвала.
    Како сам чуо, ткз.Фондација „Гласајмо за Сребреницу“ није ни регистрована, него је радила нелегално, уз донаторску помоћ неких странака и страних организација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *