Босић: Српска и БиХ на прекретници

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић данас је на Јахорини код Пала отворио рад Политичке академије СДС, чији је циљ полититичко образовање чланова странке. Отварајући Академију, предсједник Босић је нагласио да се РС и БиХ налазе на прекретници – да ли ће пронаћи пут излаза из кризе или ће ући у још већу неизвјесност.  „СДС […]

субота, новембар 12, 2011 / 15:15

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић данас је на Јахорини код Пала отворио рад Политичке академије СДС, чији је циљ полититичко образовање чланова странке.

Отварајући Академију, предсједник Босић је нагласио да се РС и БиХ налазе на прекретници – да ли ће пронаћи пут излаза из кризе или ће ући у још већу неизвјесност. 

„СДС се залаже за формирањe Савјета министара БиХ и његово функционисање, као и осталих заједничких институција на нивоу БиХ на основу Дејтонског споразума“, казао је предсједник Босић, наглашавајући да је то у најбољем интересу Републике Српске. 

„Заједничке институције морају радити у интересу грађана“, рекао је Босић. додајући да је један од проблема и то што Предсједништво БиХ не функционише у уставном капацитету.

„Умјесто да Предсједништво БиХ води активности у вези формирања Савјета министара тај посао је препуштен доброј вољи појединих страначких лидера“, казао је предсједник СДС.

Говорећи о стању у РС, Босић је рекао да РС мора да спроведе дубоке реформе како би били друштво које има перспективу.

„Поотребно се изборити против нараслог криминала и корупције, који прети да уруши РС изнутра“, рекао је предсједник Босић.

Нагласио је и значај новог политичког концепта СДС у коме се анализира садашње стање и дају приједлози за излазак из све дубље економске кризе, која не може бити нова кредитна задужења чему тежи актуелна власт.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *