Босић: Промјене ће доћи, али не револуцијом већ на изборима

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић каже да ће промјене у РС доћи, али не по узору на арапско прољеће него послије избора наредне године.  "Ми радимо свој посао на начин како сматрамо да је у најбољем интересу РС и СДС-а. Знам да има много оних који би хтјели да насилним путем дође до промјене […]

уторак, јун 18, 2013 / 10:43

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић каже да ће промјене у РС доћи, али не по узору на арапско прољеће него послије избора наредне године.

 "Ми радимо свој посао на начин како сматрамо да је у најбољем интересу РС и СДС-а. Знам да има много оних који би хтјели да насилним путем дође до промјене власти, али ми нисмо за револуцију", рекао је лидер најјаче опозиционе странке у РС.

Истиче да је за еволуцију и да се власт мијења демократски на изборима.

"Протести као врста политичког притиска су легитимни, али не у облику како је то било у земљама тзв. ‘арапског прољећа’. Та друштва и народи су уназађена и требаће им десетине година да се опораве. Ако је то добро, зашто се не дешава у западним земљама које одобравају такве процесе код других", казао је Босић у интервју Респекту.

Коментаришући сто дана рада владе РС, Босић је рекао да је видљиво да ова влада неће бити запамћена по било каквом успјеху.

"Она је наслиједила огромне проблеме и систем у распаду, а људи који су довели до тога, немају воље да мијењају ствари. Промјене ће доћи тек када дође нова политичка гарнитура послије избора 2014. Бојимо се да ћемо затећи безизлазну ситуацију. Оно што могу да поручим је да ће нова власт тражити одговорност за оне који су зарад личних интереса довели РС у овакво стање", казао је Босић.

Када су у питању протести грађана и студената, Босић је рекао да грађани у оба ентитета имају веома много разлога да буду незадовољни.

"Незапосленост је достигла трагичне размјере, економија пропада, све више је људи који живе у тешком сиромаштву, социјалне разлике се продубљују, здравствени систем је у распаду, не функционише правна држава и цвјета корупција. Производ те ситуације је безнађе, а главни кривци су свакако политичари који су вршили власт", казао је Босић.

Наглашава да постоји разлика између протеста у Сарајеву, који су били насилни и исполитизовани, и у Бањалуци, када су студенти протестима тражили од владе да ријеше њихове легитимне захтјеве.

Одговарајући на питање да ли је СДС постигао неки договор с СНС у Србији, Босић је казао да је с СНС у Србији успостављен контакт прије него што су побиједили на изборима. "Немамо никакав политички договор за сада, али вјерујем да ћемо бити на истој страни. То би било природно", рекао је Босић.

Да ли ће и политичко љето бити врело, или ће се на озбиљнија политичка дешавања чекати до јесени, Босић је рекао да је већ подигнута атмосфера, али је тешко предвидјети којим темпом и у ком правцу ће се ствари развијати.0 КОМЕНТАРА

 1. „Она је наслиједила огромне проблеме и систем у распаду, а људи који су довели до тога, немају воље да мијењају ствари. Промјене ће доћи тек када дође нова политичка гарнитура послије избора 2014. Бојимо се да ћемо затећи безизлазну ситуацију. Оно што могу да поручим је да ће нова власт тражити одговорност за оне који су зарад личних интереса довели РС у овакво стање“, казао је Босић.
  ———————–
  Ако си убијеђен Босићу да је све овако како си навео, а јесте, још и горе, а ми смо већ у безизлазној ситуацији…знаш ли то колика је година?
  Што се бојите улице?
  Ови су улицом и дошли на власт, па се једино тако и могу скинути. Не мора улица значити само лупање, паљевина и разбијање.
  А шта фали и ако би пукла по која тиква?
  Кад је могло више од 20.000 најбољих „тикава“ под земљу, да би могли ви 20г да арчите, пијанчите, банчите, пљачкате, черупате, и на крају се попишате на сву ту проливену крв…најмања штета би била да буде данас разбијена по која говнарска тиква.

  Знам рећи ћете „демократија“ је светиња. Ми смо цивилизован и културан свет, нисмо хулигани, као они тамо неки, по Шпанији, Грчкој…ми се једва ослободили и размишљамо на којем би љетовалишту био нај бољи опоравак од „траума талачке кризе“, таман нам још треба нека нова улица…ЗНАМ ЈБГА.

 2. Људи моји човјек мора да поједе г*вно и сложи се са овим режимским мишевима на порталу на овакве изјаве.

  И ја сам за еволуцију, револуција, коме је она добра донијела?

  Ипак, који ћеш ђаво долазити на власт ако свега нестане, хоћеш да проводиш судске процесе?

  Па онда ће Младене и твоји исто као и ови под истагу, чак мислим да ће та истрага бити препирање лопова под плаштом недостатка доказа за суд.

  Ако немаш шта да понудиш немој се нудити народу,чуј у интересу Српске и станке, оно странке ће превагнути, зар није до сада било тако код свих, па и вас?

  Растјерај прво своје лопове и њихове наследнике у Палама и осталим утврђењима ваше партије, а моје некадашње симпатије као покрета, па онда пред народ авангардно са програмом чиста образа.

 3. Хоћемо стари добри паљански СДС, а не ово сад новокомпоновано, нашминкано, вратите се изворним приниципима и постулатима, истим оним које су поставили др Радован Караџић, др Војислав Максимовић, Момчило Крајишник, а по којим су знали владати др Алекса Буха, др Бранко Ђерић, проф. Алекса Милојевић,…то су биле праве вриједности и људи су знали зацртати прави пут којим смо дошли до Дејтона, тј. до међународног признања и то са голе ледине из тоталне анонимности и непостојања!

 4. херцика,
  да не буде забуне, твоји су гори од ових које сам ја критиковао.

  Ништа бољи нису ни они трећи и четврти који су били на власти.

  Пусти причу, дјела говоре, гдје су, недјела видимо и живимо од последица сваки дан.

 5. Историја не може слагати, то је јасно ко дан, кад отвориш историју то је исто као карте, па добијеш то шта ти се затрефи, а историја каже да РС никад није имала бољу владу као ту првог сазива, која је имала јасне програме и јасне циљеве и људе морално и менталитетом способне да то зацртају, спроведу, преставе програм прво свом изгубљеном народу, а затим са тим програмом се изборе пред међународном заједницом! То је био најбољи период РС, све касније је било давнгрејд, а од додик1 владе 1998. ми смо почели брутално да пропадамо, ово је само завршетак тог дна на које смо се тад 1998. упутили!
  Мали успон је забиљежен у Ивановићево вријеме, после је опет отишло све у к.красни!

 6. Moj dobri i smotani bosiću. Ovakva, loša, korumpirana, lopovska, idiotska vlast kao u RS se mijenja na ulici, isključivo na ulici, a ako to ne ide onda pokušati na izborima,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *