Босић: Градски одбор одлучује за Бању Луку, може се и без СНСД

Српска демократска странка је задовољна успјехом на локалним изборима, али није вријеме ни за какво славље, рекао је данас у Бијељини Младен Босић, предсједник ове странке. Пред новим начелницима је велики посао да боље уреде своје општине. Најбитније је да се не дозволи реваншизам, као и да се поштује принцип професионалности приликом избора општинских администрација, […]

среда, октобар 10, 2012 / 14:26

Српска демократска странка је задовољна успјехом на локалним изборима, али није вријеме ни за какво славље, рекао је данас у Бијељини Младен Босић, предсједник ове странке.

Пред новим начелницима је велики посао да боље уреде своје општине. Најбитније је да се не дозволи реваншизам, као и да се поштује принцип професионалности приликом избора општинских администрација, сматра Босић.

Он додаје да ће о саставу скупштинких већина у општинама одлучивати општински одбори странке самостално, и да то важи и за Бања Луку.

– Ако мислите на Бањалуку или евентуално Приједор, ту разговори уопште нису почели. Претпостављам да ће предизборне коалиције играти значајну улогу. Ми договор са СНСД немамо, нити смо причали. Не знам шта ће градски одбор предложити у том случају, али ако постоји воља да се формира скупштинска већина различита од странке из које долази градоначелник, ми смо спремни да уђемоу такву већину – рекао је Босић.

Он је додао да новонастала ситуација указује да ће СНСД тражити коалицију са СП и ДНС, али и да ће ови испоставити већ захтјеве,те да је реално да се направи већина без СНСД.

Босић сматра да ће у општинама гдје је СДС или опозициона коалиција добила мјесто начелника бити лако формирана скупштинска већина. Он је појаснио да је разлика између СДС и СНСД то што његова странка прихватаа одлуке и процјене општинских одбора, и да им даје самосталност у одлучивању.0 КОМЕНТАРА

 1. Mladjo dragi pa ti kao s marsa,,pa jesi čuo da je Gavran rekao da ni lud neće sa SP…..pa to tebi majkane otvara vrata…..zvaće te,jer nemaju s kim jebo ga ti,nemoj zatvarati oči pred svjetlom u tunelu 🙂

 2. Bosicu, pusti vodu za sobom da „govna“ odu. jer smrdi brate ova tvoja prica.
  vidim da se oblizujes na fotelje kao macak za slaninicom.
  Ali kako narod kaze zajebano je kad su oci gladne.

 3. Slika je jasna, samo sto narod nece da vjeruje svojim ocima nego vjeruje onom sto oni kazu…

  Svugdje, gdje nema drugih rivala osim snds-a i sds-a, oni se lome medjusobno, a ako se pojavi neko treci, obavezno sklapaju kolalicije sto javne sto tajne…

 4. Босић овим потврђује страховања бирача, посебно у Бањалуци, да је СДС направио „дил“ са СНСД-ом на читавом простору РС, а не само наводно на нивоу БиХ.

  Тужно, страшно, безнадежно за напаћен, опљачкан и бедан народ. А шта ли ће бити са Републиком Српском?

 5. Требамо сви чинити притисак према ГО СДС Бања Лука да се не шале да улазе у коалицију са СНСД. Реално, мислим да би било јако добро да г-дин Умићевић (један честит човјек) постане нови предсјендик Скупштине града. Мислим да је он прихватљив и људима који не воле СДС. Не бих желио да чујем причу како би то личило на србијански ДОС.

  С друге стране, г-дин Будимир Балабан има шансу да покаже да је дослиједан и да прогони све оне које је прозвао у тексту за стање у нашем граду:

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=25665

  Надам се да је оваквим текстом желио рећи да се напредак не може постићи заједно са СНСД-ом:

  „Да би човјек, или простор, или политичка заједница, или било шта напредовало; мора да се мијења – јер само промјена доноси напредак. Локални избори морају донијети промјену, а њу могу изнијети само часни, поштени, слободни, самостални и савјесни људи, а не они који тврде да је у политици све дозвољено.“

  Одборник из реда националних мањина неће у коалицију са СНСД-ом (надам се да га неће преварити гласовима из иностранства), тако да је сада све на СДС-у и ДНС-у. Једино још постоји опција да г-дин Гаврановић погази ријеч па прими СП у крило.

  СДС има прилику да коначно откачи СНСД и докаже грађанима да нису тачне шпекулације на њихов рачун. То ће им сигурно донијети нови раст. Гледао сам синоћ др Савића, мени драгог човјека, и најежио сам се на постојање отворене могућности да се иде у већину са СНСД-ом. Мислим да то не ви ни нови колектор за пречишћавање Врбаса могао опрати.

  Надам се да ће бар сад бити могућ договор опозиционих партија.

 6. Haha, šta reći na ove riječi jednog izgubljenog (i u vremenu i prostoru) „vođe“ stranke koja pretenduje da budućnosti zamijeni SNSD na vlasti ?!

  Uvijek su me neodoljivo SNSD-eovci podsjećali na hijene a SDS-eovci na lešinare koji idu za njima – FUJ !!!

 7. drazen78bl, 10.10.2012. 15:49:02
  Drazene za razliku od tebe ja navijam da sds u sto vise opstina udje u koaliciju sa snsd jer su i sad u koaliciji ali coravi narod to ne vidi a dobar dokaz je stevandic.to bi omogucilo da na narednim izborima jednim udarcem ubijemo dvije muhe koje vec duze vremena piju krv rs i narodu.posto nisam htio ometati „opoziciju“ u bl nisam kacio neke stvari ali u kampanji je na tb danas izasao jedan komentar covjeka koji ocigledno zna o cemu pise,za vecinu navedenog sam znao i ranije ali nisam imao dokaza a komentar objasnjava zasto mi je sds odvratan koliko i snsd pa cu sad taj komentar da zalijepim ovdje
  Zasto Kada razgovaram sa
  Zasto
  Kada razgovaram sa ljudima iz „opozicije ili vladajuce stranke“, obicno svi govore “ ma kakav Vukan“ nema on nikakve sanse. Kada pogledam komentare puna su vam usta Vukana nigdje se opozicija mnogo ne obrusava na vladajuce niti ovi obratno, svi spominju samo onog „malog“. Danas sam prosao pored marketa i gledam nasmjesena lica nasih usrećitelja na bilbordu preko puta. Sve poznata lica, među njima nažalost imaju i dva tri čestita čovjeka. Dok ih gledam sjetim se prohujalog vremena vecina ovih starijih koji se danas smijese sa bilborda SDS-a su bili „crveni“,nažalost 91 su presvukli dresove i krenuli horski onu pomalo zaboravljenu „Oj vojvodo Djurisicu“, pričali nam kako nas nacionalne stranke mogu spasiti. I naravno spasioci dodjose na vlast. Vodja spasioca uđe u kabinet načelnika opštine, ali se mnogo bolje snalazio u kamenom kiosku, tako da jedno vrijeme nismo ni bili načisto da li radi u opštini ili prodaje cigare u „kamenom kiosku“ Nažalost brzo dodje oktobar 91. Spasitelji nas povedose u rat i opet naš predsjednik šeta od kioska do opštine sada samo mnogo ozbiljniji u nekakvoj uniformi sa heklerom o ramenu.
  U Trebinju se nažalost i gine, stradaju mladi ljudi, mnogo njih iz predsjednikova naselja je ispraćeno u vječnost. Predsjednik svog sina povlaci sa ratista u Necvijece, a ovaj se dokazuje švercujući oružje na Kosovo. Jedna od tih pošiljki na njihovu žalost se otkriva tako da se lanac presijeca a medju onim koji naoružava kosovske šiptare je i predsjednikov sin. Danas on brani nacionalne interese i smijesi se sa bilborda. Predsjednik radi unosniji posao on hrabro juriša na Alijagićev hangar, pljačka (spasava) imovinu, utaljuje je svom prijatelju guslaru Vujačiću. On veoma brzo finasijski „propada“ i ne isporučuje ni pola goriva od onog što je trebao ugovorom. Boža to mnogo ne sekira i on ne traži nikada 75000 litara nafte koju Vujačić „ne isporučuje“od ugovorenih 148 000.
  Ljeto 95 godine, pada Krajina, kolaju priče o padu Trebinja, nažalost jedno jutro, stanovnici Trebinja masovno napuštaju grad, kolju se svinje u avgustu, goni se stoka ono malo sirotinje sto se može potjerati stavlja se u auta i bježi glavom bez obzira. Zašto, pa naveče se neki od uglednih lokalnih funkcionera SDS-a, pokupili svoje porodice i nestali iz Trebinja. Šta običan čovjek da čeka. Situaciju u tom trenutku spašava jedan hrabri čovjek general Grubač, komandant Hrecegovačkog korpusa. Naređuje blokadu svih izlaza iz grada, smiruje stanovništvo. Vojska na svu sreću ostaje pribrana na položajima. Predsjenika opštine, brine nešto drugo „da ne propadnu pare od vode u Privrednoj banci“ Predsjednik izdaje nalog nacelniku DB da se pare podignu iz banke. Dva miliona je prebaceno u platni sistem Srbije za nabavku municije, koja uzgred receno zbog blokade iz Crne gore nije nikada stigla, a za TRI milona tadasnnjih maraka se ne zna gdje su završile. Predsjednik je u svom stilu odgovarao „voda donijela, voda odnijela“. Dok se predsjednik nervirao gdje skloniti novac, drugi tadasnji funkcioneri su se trudili, da ubijede generala da predaju dio Trebinjske opštine do Volujca. Ovaj na takav dil nije pristao, a ti pregovaraci tadasnje vlasti dane provode i danas trebinjskoj crkvi i manastirima u prvom redu, krsteći se do iznemoglosti ili pokušavajući da se iskupe za grijehe koje su planirali svom gradu.
  96 godina grad je spasen ali spasioca treba likvidirati, sprema se likvidacija poštenog čovjeka generala Grubača, ne igra po SDS-ovom taktu ili zna previše, napada se trebinjska kasarna, komanda Korpusa. General spasava glavu odlazi u Beograd.
  Oni koji su lopinjali cijelu vjecnost nastavljaju i dalje, jedna od predsjednikovih radnica, docepava se arhive u kojoj pronalazi otpremnice preduzeča „Gorstak“ iz Niksica, kojim je izuzimao imovinu od Alijagica, predaje ih svom suprugu advokatu, a ovaj pokreće postupak za naknadu štete koju je pretrpio Alijagić. I opet u svu priču se ukljucuje predsjednik, sasataje se po Igalu sa Alijagicem i pravi nagodbu na 12 miliona maraka. Narodu je dosta svega, pohlepnu vlast kažnjava na izborima, a opštinska službenica dobija novi posao u trebinjskoj filijali PIA RS.
  Dolazi nova vlast mnogo obecava, nema mnogo svojih kadrova, svi su još bojažljivi da se SDS ne povampiri. Dogadja se pljackaska privatizacija, trebinjsku privredu kupuju tajkuni SDS-a, kupili bi to i SNSD-ovci ali nažalost oni još nemaju novca za tako nešto.Novi načelnik prijeti i obećava ali u prazno a o njegovoj vladavini u nastavku.
  E ovo vam je dragi prijatelji prica o nasim novim starim spasiocima koji nas pokušavaju spasiti iznova. Pitam se samo ako im je stalo do trebinja, zašto se nisu povukli a u prvi plan gurnuli mlade nekorumpiarane ljude željne dokazivanja. Pa iz jednostavnog razloga što je njima samo stalo do vlasti i pljacke.
  Posted by vuk01 on Thu, 09/13/2012 – 08:55

 8. Narod trpi režim i zulum dok mu de dođe do guše a kad više ne mogne trpiti glasa za onoga u opoziciji ma ko to bio u tom trenutku jer bitno je samo da režimu dođe kraj.

  Tako je pao i SDS tako će pasti i Dodik a promijeniti se ništa neće.

  Lako li je u ovoj zemlji i nad ovim narodom biti i opozicija i vlast.

  Vlast može da se ponaša i da radi sve što radi jedan režim ne strahujući da će jednog dana ostati bez glave na ramenima a predsjednicima ,ministrima i direktorima mogu da pozavide i najveći diktatori svijeta.

  A opozicija u ovoj zemlji i nad ovim narodom je u komotnom, lagodnom i nadasve sigurnom položaju jer je lišena svog teškog bremena opozicionog,revolucionarnog, i antirežimskog djelovanja pa je time sigurna od bilo kakvog progona od strane režima a opet sa sigurnošću zna da će za četiri ili osam godina opet biti izabrana i postati vlast.

  I tako u krug ipak se okreće
  http://www.youtube.com/watch?v=rZ_T8IXlEFE

 9. naravno da ce pogaziti rijec. ako je mogao Toma Nikolic i ekipa u Srbiji pogaziti rijec, sto ne bi mogli i ovi domaci.

  Umicevic treba da ide u penziju, da igra saha sa svojim kolegama. od cestitosti se ne zivi.

 10. herc64
  Слажем се у потпуности с тобом, СДС треба што пре да уђе у коалицију са СНСД-ом и тако јавно обзнани своју непрекинуту трајну везу, па да их „у пакету“ рушимо што пре и прекинемо њихову дводеценијцку пљачку и издају пресвлачећи притом само дресове оних на власти.

  Хвала ти што си „залепио“ и овај сјајан коментар, заправо општепознату истину о којој се ћути и на коју се намерно и случајно заборавља. Тога је било готово на свим подручјима Републике Српске, а и РС Крајине која је и због тога изгубљена. Ако се овако настави, Бог зна шта че се десити и Републици Српској.

 11. Upravo sa na BN-u gledao i slušao Bosićevu izjavu. Čovjek rekao da se može napraviti večina u skupštini grada bez SNSD-a.Nije spomenuo ni kao mogućnost da bude koalicija sa SNSD-om.

 12. Joj, Dražene, ti si baš utopista. Budimir Balaban da bude dosljedan!? Umićević čestit!? Gavranović da ne pogazi riječ!?

  U političkim partijama nema nikakvog morala i ljudskosti. Reći da je političar moralan čovjek je isto kao i tvrditi da može postojati pržena grudva snijega. E pa, ne može! Nikad nije mogla i nikad neće ni moći postojati!

  Pametni i dobri ljudi, okanite se očekivanja bilo čega dobrog od političke bagre! To je društvena klasa koja je dostojna svakog prezira.

  Lijep pozdrav

 13. Просто је немогуће да у БЛ све остане по старом: да есенесде има градоначелника и већину у скупштини. Велико је незадовољство народа – то се осјети на сваком кораку. Нешто ће се у овој политичкој слагалици морати промијенити иначе ће сила (или како год се то звало) провалити и онда ће бити гадно. Сад је као у експрес лонцу и просто се мора отворити некакав вентил за промјену.
  Иначе, лоше нам се пише.

 14. herc64, 10.10.2012. 17:59:55

  Вјерујем да је та прича потпуно тачна. Зато смо и казнили СДС 1997. године, зар не!? Та странка се очистила доста шљама, који је учествовао у двије велике сеобе Срба (из СДС-а у СНС, а онда и из СНС-а у СНСД). Међутим, остали су неки рецидиви и та странка још увијек није показала дјелима да је могуће битно другачије и поштеније. Ријечима знају очарати, али требају нам дјела. Не треба генерализовати, па тако не можемо у исти кош стављати г-дина Умићевића или г-дина Латиновић и нпр. СДС у Добоју, који је налик СНСД-у.

  Ови избори су показали да ће СДС још дуго бити релевантан фактор. Ја сам то говорио и раније,да они једини могу смијенити СНСД, и оно што нам преостаје јесте притисак да ријечи проводе у дјела. Слично и с другима. Ово тренутно пишем управо да бих подизао притисак који треба да спријечи њихов улазак у власт. Ако се уједине, онда нема више ни 1% наде за овај народ.

  Подсјећам да је народ гласао против СНСД-а, више него за странке. Било какав флерт с СНСД-ом је раван издаји бирача. Чак и кад је у питању СП.

 15. immortal, 10.10.2012. 19:27:11

  Ово је мали притисак јавности на носиоце функција. Г-дина Гаврановића треба натјерати да у буџетским расходима већ 2013. планира изградњу 2 вртића и једне школе, а да не узима кредите, да одмах отвори јавне кухиње и удупла капацитет. Г-дина Балабана треба јавно прозвати ако поново уђе у власт са СНСД-ом. Г-дина Умићевића и његову породицу познајем и знам да је честит човјек. Био је Градоначелник, није напунио џепове, а повукао се под притиском, а није желио да се прода за шаку долара.

  Мислим да политичари у великом броју земаља јесу багра, али да то није нужно. Позитивни примјери су скандинавске и прибалтичке земље. Имамли смо и ми некад честите људе у политици и оштар казнени систем за оне који то нису. Крали су и Микулић, и браћа Поздерац, и Абдић, али тек након што су свима обезбједили пристојан живот. Не оправдавам то, али у односу на ове данас су свеци.

 16. Samo malo, Dražene. To je već drugo pitanje. Ne može se ova rulja ovdje koja je navikla da živi pod siledžijama i diktatorima i izgradila mentalitet ulizica, poltrona i špijuna (koji usput imaju načelo da ne može njih niko toliko malo da plati koliko oni mogu malo da rade) porediti sa ljudima u najcivilizovanijim i najrazvijenijim područjima. U civilizaciji nisu šefovi voznih parkova, traktoristi i šatordžije prve lole u državi. Tamo je sistem uređen, diferenciran, izgrađen i može lako da se obračuna sa džiberima koji misle da su mangupi koji bi pokušali da varaju, sve poluge moći uzurpiraju i rade šta god hoće. Dok mi ne dođemo do tog nivoa namučiće se ovdje u ovoj muci još ohoho generacija.

  Lijep pozdrav

 17. immortal, 10.10.2012. 20:53:39
  mislim da je u pitanju moral i ropski mentalitet po pitanju razvijenosti institucija citava latinska amerika je bila daleko iza nas ali zahvaljujuci nasem urodjenom fukarluku su nas presisali sto si reko keks.ko boga sam molio covjeka kome sam ucinio u zivotu i kome su ovi smanjili penziju da izadje na izbore i glasa on i njegova zena,nekad zaposlena u novoteksu,nisu glasali, jel bi se ja trebo boriti za njih?

 18. Занимљиво како се гро „неутралних“ сакупио да расправља о томе да ли СДС треба у већину са СНСД-ом…

  И како је посве занемарена чистка која је била прва вест чак на Дневнику БН ТВ…

 19. manji je problem dobiti izbore nego kormilariti drzavom i privredom.

  odnosno, koliko god bilo naporno pobijediti na izborima, visestruko je teze ovo drugo.

  svaka normalna inicijativa u nasem okruzenju je unaprijed obesmislena crnom stvarnoscu, diskreditovana paradoksom vremena i prostora u kome zivimo.

  tesko da se neko moze pohvaliti dignitetom, objektivnoscu i moralom a da je clan neke stranke. to jednostavno ne ide jedno sa drugim.

  politicke stranke su zlo primitivnog drustva u kome zivimo.

 20. inspektor, 10.10.2012. 21:29:23
  nisi ni blizu istine.politika i ne treba da vodi privredu ona samo treba da ima funkciju regulatora.da se ukine korupcija i kriminal u drzavnoj upravi sposobne firme bi vrlo lako isplivale.problem je sto normalna politicka opcija ne moze da pobjedi jer za pobjedu najcesce trebaju i pare a kad uzmes pare od lopova onda vise nema nekorumpirane uprave.dobar recept je imao Vukanovic i zamalo uspio i to je nacin na koji treba pokusati ponovo.sramota je da bl i svaki veci grad nema svog Vukana i problem je sto nemamo intelektualce nego poluintelektualce(vidi pod Jovanovic) i to je nas najveci problem.
  ovako i ono malo privrede sto imamo uskoro necemo imati jer ce je ugusiti.svaka susa politicki podobna se uvali u telekom eprs,agenciju za vode agenciju za sviranje qrcu i onda sve to placa ono malo nesretnika sto mora raditi kroz struju elektrana koje su nekad pravili,telekom koji su pravili itd.

 21. Причати о томе да у БЛ треба да се направи већина без СНСД-а је потпуно без основа. СНСД је добио три пута више гласова од било које друге странке (30%), а СДС око 10% и сад треба да Бањалуком влада неко ко је добио 10% гласова. Логично је да ће се СПРС и ДНС договорити са СНСД-еом. Не видим логике да се СДС или било ко други љути, па СДС је са СНСД-ом направио коалицију у Фочи. По чему се разликује Фоча од Бањалуке.
  ПДП је до прије пар година био у коалицији са СНСД-еом, па кад их је Миле откачио, они су „као“ опозиција…

  У БЛ ће СНСД-е, НАЖАЛОСТ, формирати власт и врло брзо ће се многи „отимати“ да уђу у коалицију са њима.

 22. drazen78bl

  Ђорђе Умићевић је поштен човјек. И то је све… Међутим он је под потпуним утицајем Ненада Стевандића. Јесте некад био градоначелник Бањалуке, али на то мјесто је дошао као члан Шпирићеве Странке за КиП.
  Човјек коме су „идеали“ Шпирић и Стевандић…
  Сем тога Умићевић је у пензији и ту му је мјесто…

 23. Ући у власт са СНСД-ом било гдје је исто што и укрцати се на брод који евидентно тоне.Овај пораз с обзиром на тенденције није ништа у односу на онај који их очекује на републичком нивоу.

 24. novo_vrijeme, 10.10.2012. 21:58:03

  Г-дин Умићевић јесте под утицајем г-дина Стевандића, који је алфа и омега бањолучког СДС-а, али није на мјесто Градоначелника дошао као члан Шпирићеве, већ Српске странке Крајине и Посвине (касније Српске странке Републике Српске), на чијем челу је био г-дин Гуго Лазаревић. Има искуство и морал. Истина је да увијек дајем предност младим људима, тако да се можемо усагласити да би неко млађи требао бити на челу Скупштине града.

 25. Gugo Lazarevic kojim slucajem sjedi u takozvanom Senatu RS, i aminuje sve gluposti koje su vladajucoj kliki pale na pamet. zadnja takva kretenarija je bila opoziv referenduma (iako referendumsko pitanje nije imalo veze ni sa cim, osim spasavanjem koze Milorada Dodika i vrhuske oko njega), a nasi umni intelektualci (skup metuzalema koji uglavnom pisu knjige o srpstvu i koje predvodi Aleksa Buha) koji tamo sjede nisu ni pisnuli kontra toga, vec poslusno klimali glavom.

  izuzetan kao profesor i govornik, ali…radi sebe i svojih interesa. Srpska stranka Krajine i Posavine, koja je svojevremeno zabranjena, je bila taoc njegove licnosti, a pored njega je tu bio i matori Umicevic, i jos nekoliko metuzalema a bivsih komunjara i ostataka samoupravnog sistema koji su se odjednom konvertovali u pravoslavne kapitaliste, koji su sebi gledali da namaknu a naustrb stranke koja je imala prosperitet a koji su takvim bahatim ponasanjem unistili. upravo zbog toga je SNSD zajedno sa DPS dosao na vlast u Banja Luci i ostao i postao to sto jeste ovih 12 godina.

 26. O, Gugo lazarevic , serator, nulacovjek, taj vjeru daje za veceru. Svakom gazdi je bio odlican sluga, klimoglvac, dupelizac…. Ispod revera drzi set znacki, i stavlja na rever onu s kojom ce profitirati.
  Taj bijednik okrece svoju jarecu bradu uvijek niz vjetar koji duva , i naplacuje dobro ulagivanje i milozvucne ode svakome mocniku.Gugo, najkrace receno , covjekbezobraza.

 27. inspektor, 10.10.2012. 22:37:10
  prijedor, 11.10.2012. 00:12:16

  Moжда Ви знате оно што ја не знам, али колико се сјећам, г-дин Лазаревић је у првом сазиву послијератне НСРС био један од ријетких опозиционара, који су се супротставили у то вријеме мрачном СДС-у. Па кад изађе за говорницу, искључи се струја на релејима. Мислим да су осим њега били само г-дин Предраг Радић, Славно Жупљанин и Радослав Брђанин опозициони. За Сенат сам сагласан, али не вјерујем да је г-дин Лазаревић био у политици из материјалних интереса. Што се тиче Бање Луке, мислим да су људи из ССКиП погријешили што су Извршни одбор Бање Луке препустили социјалистима, с г-дином Радмановићем на челу, чиме су их лансирали.

 28. Gugo, i svi seratori redom, svi zajedno imaju hiljade godina i da niko od njih ne probijeli, da ne izusti ni slovo jdno o ovome strasnom zlocinu, u svakom pogledu, vec spustili poglede i svi do jednoga dizu ruke saglasja i odobravanja fireru nasega doba.A , pred ocima im nestaju svi fabricki giganti, stotine hiljada nemaju posla, dakle nemaju od cega da zive, dakle osudjeni su na umiranje,duhovno nas zatiru kursadjije, … bijeda, bijeda,bijeda , a na drugoj strani helikopterklasa… Nemoj mi reci Drazene da
  gugo to ne vidi? Pa nije on malouman. On je taj od kojega sam ocekivao, koji je morao da ustane i stane pred tiranina i da zastiti svoj grad, ljude u njemu, njegovu djecu. I po cijenu zivota, …ali nazalost njegova ruka u zraku rekla je :Heil!

 29. „The weapons, Mrs. Plavsic said tonight, “were meant to be used against us, against all who opposed the Pale leadership. These people in Pale wanted bloodshed.“

  Disarming the police by no means ends the threat they pose. Bosnia is awash with weapons, and the forces loyal to Dr. Karadzic have ample arsenals at their disposal.

  The decision to move against the police stations was made late Tuesday night by Mrs. Plavsic and Robert Gelbard, the United States envoy to the region, in a meeting in Banja Luka.

  Although Mrs. Plavsic has been little more than a figurehead President, she now appears able to secure a real power base in Banja Luka with NATO assistance„

  јебали сте им нану 97 😉

 30. kada je trebalo odluciti u Srpskoj stranci Krajine i Posavine, hoce li ici na izbore bez Guge Lazarevica, jer on je imao zabranu od OHR, tada su metuzalemi okupljeni oko njega, medju njima i Umicevic, skocili i rekli, ne mozemo bez Guge, partija je nista bez njega itd.

  tako je SSKIP propustila 2 izborna kruga, izgubila sve svoje clanstvo (stranka pobjednik na lokalnim izborima 98me), i nestala sa politicke scene. Gugo je preporucio svojim clanovima da glasaju za SDS (mozete misliti kakav opozicionar), raspustio stranku a on i Umicevic, i jos nekoliko drugih, su se zgodno snasli na raznim mjestima, neko u SDS, neko u Senatu, itd.

  nije Gugo bio iz materijalnih interesa, vec iz interesa licne samopromocije i velicanja njegove slave, sto je kostalo sve dobre i kvalitetne ljude oko njega, a stranku odvelo u propast.

  mislim, ove stvari bi svako ko pretenduje da pliva u politickim vodama, morao znati (da se razumijemo, ja ne pretendujem).

 31. Izvini Dražene ali sad se malo blamiraš!
  Kakve veze ima što je neko čestit čovjek? Jel to sav kvalitet koji može da ponudi? Ako jeste,hvala mu,i neka ide u park da šeta! Gugo je od početka rata 1992. držao razne govorancije,od Big radija pa do raznih tribina! Sve to kad staviš na gomilu,ne vrijedi dva dinara! Zašto? Zato što srpski narod nije nikakve vajde imao od toga!
  Takve ne treba braniti i štitit,oni će se lako snaći u svakoj vlasti!
  Ništa bolji nije ni Umićević,iako je u ilegali!

 32. Веља Сикирица, 11.10.2012. 10:39:34

  Ja не пишем о преврату Биљане Плавшић у америчкој режији и о НАТО тенковима који су нам довели Додика за врат, већ о изборној вољи већине да се руши криминализована власт, слично као данас. У то вријеме је СДС био оно што је данас СНСД. Не бих сада да набрајам све чињенице које знам, али билаје већ тада успостављена мафијашка организација која је имала развијен бизнис с непријатељем ,а ја сам са канистером и 35 ДЕМ у џепу чекао у реду на пумпи Енергопетрола да наточим 5 литара румунске нафте да изрежемо дрва. Ово што је цитирао Херц 64, испричао ми је човјек који је организовао одбрану Новог Града. Кад је дигао глас против шверца с непријатељем, припремили су му ликвидацију.

  Дакле, друго је то што је једну багру замјенила друга багра. Моји родољубиви и патриотски осјећаји немају везе с тим псуедородољибима, којима је рат био брат, као ни са онима које је довео Велики брат те 1997. и 5.октобра 2000. Окренимо се 20 година уназад и погледајмо резултате људи који били на власти. Све ће нам бити јасно. Дијете које се данас рађа у старту је дужно 5000 КМ. Све нас је мање. Огромна је стопа емиграције из Херцеговине нпр……………

 33. maestro, 11.10.2012. 11:18:33

  Мислим да је јако битно да су у политици честити људи, јер само да се не краде, да се ништа посебно не ради, биће нам много боље.
  Ја сам о г-дину Лазаревићу написао оно што је мој утисак. Добро се сјећам његових опозиционих наступа, када је мало ко смио да проговори. Већ рекох да је Сенат бесмислица и тај његов ангажман не подржавам, јер нас коштају, а не доносе никакве резултате, већ подилазе онима који нису у животу прочитали 5 књига. Убијају критичку мисао, умјесто да су носиоци исте.

 34. Ok,
  to je tvoje mišljenje s kojim se ja delimično slažem!
  Ali, valjda znaš da od čestitosti nema ‘leba! To je nedovoljan kvalitet za bavljenje bilo kojom javnom funkcijom!
  U normalnim državama i vremenima, čestitost se uopšte ne računa – pa ta osobina se podrazumeva!

 35. neka se svako brine za sebe.
  sto bi se neko borio za nepismene budale, da njima bude bolje?

  nek crknu.

  oni su glasali za nacionalne stranke, oni su krivi sto su na ratistu ginula nevina djeca, studenti, normalni ljudi koji nisu mislili nikome zlo, dok su ovi pljackali bijelu tehniku, ulazili u tudje stanove, istjerivali citave porodice, svercovali akciznu robu sa ‘neprijateljima’ preko linije.

  rat se zavrsio, opet su glasali za zlocince koji su ih opljackali, ogulili do gole koze, unistili radna mjesta, fabrike, u crno zavili.

  sto prije pomre penzionerska populacija, koja konstantno glasa za ove ili one i koci svaki proces napretka, bice bolje. to je najbolji prijedlog reforme naseg drustva. ovi mladje je teze izmanipulisati jer su svjesni da je u nasem drustvu sve, hm, da ne budem prost.

  pomozi si sam pa ce ti i drugi pomoci. prilagodi se, ili crkni.

 36. inspektor, 11.10.2012. 13:58:53

  Охо, ти си још радикалнији од мене гледе пензића. Ја бих онима преко 75 год. одузела право гласа. Онима од 70-75 бих дала један тестић, па ако положе, могу гласати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *