Босић: Грађани Српске не желе газду већ представнике народа

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић оцијенио је да губитак великог броја власти СНСД-а на локалном нивоу показују да грађани Републике Српске не желе газдовање, него представнике народа. И у томе је, нагласио је Босић у емисији БН телевизије „Пулс“, разлика између СДС-а и СНСД-а. -Оно што је народ Српске поручивао током кампање, а власт […]

петак, октобар 12, 2012 / 16:17

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић оцијенио је да губитак великог броја власти СНСД-а на локалном нивоу показују да грађани Републике Српске не желе газдовање, него представнике народа.

И у томе је, нагласио је Босић у емисији БН телевизије „Пулс“, разлика између СДС-а и СНСД-а.

-Оно што је народ Српске поручивао током кампање, а власт није слушала, јесте постулат да људи не желе газду. Не требу му неко кога ће он морати слушати беспоговорно и кога он може експлоатисати на било који начин. Сматрамо да онај ко је изабран на политичку функцију треба да служи народу, да њему народ буде газда, категоричан је Босић.

Предсједник СДС-а је рекао да је за разлику од тог концепта СДС, у СНСД-у је сасвим супротно.

-Код нас је СДС заштитни знак, а код СНСД је заштитни знак Милорад Додик. Они чак и у називу странке имају име свог предсједника. То помало асоцира на приватну странку. Ми покушавамо да изградимо странку, а они да изграде харизму и култ личности око свог предсједника и да се онда шлепају на основу његове снаге, сматра Босић.

Истичући да се у Српској догодио политички земљотрес, у смислу преокрета, сличан оном 2006.године када је СНСД дошао на власт, Босић је навео да не мисли да је Милорад Додик схватио поруку народа, иако је дан након локалних избора, на којима је СНСД доживио дебакл, рекао да јесте.

-Чини ми се да сву одговорност покушавају да сведу на људе на локалу, без икакве одговорности политике коју су водили, без одговорности врха странке, који је у случају СНСД доминатна политичка функција. Много мање одлука су доносили људи на локалу, него што су доносили врх и предсједник СНСД-а и то је специфичност организације те странке, нагласио је предсједник СДС.

У многим општинама у Српској, обећања дата још 2008. године нису испуњена и, како каже Босић, и то је још један од разлога зашто СНСД није добио подршку гласача на овим изборима.

Због погрешног концепта странке, СНСД није тако доминатан као раније, па је врло могућа и реперкусија и на општим изборима, 2014.године, закључио је предсједник Босић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *