Босић: Ако ХДЗ позове, одазваћемо се

Предсједник СДС-а Младен Босић потврдио је данас да од ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 још није добио позив за састанак посвећен успостављању власти на нивоу БиХ, и додао да ће се сигурно одазвати уколико позив стигне у странку. “Немамо ништа против да путем политичких разговора пронађемо рјешења за излаз из ове кризе, која може да […]

уторак, март 22, 2011 / 16:45

Предсједник СДС-а Младен Босић потврдио је данас да од ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 још није добио позив за састанак посвећен успостављању власти на нивоу БиХ, и додао да ће се сигурно одазвати уколико позив стигне у странку.

“Немамо ништа против да путем политичких разговора пронађемо рјешења за излаз из ове кризе, која може да крене и у правцу који никоме у БиХ не би ишао на руку. Без разговора, у БиХ нема рјешења“, рекао је Босић.

Он је додао да СДС заступа конструктиван став који се, прије свега, заснива на чињеници да је неопходно ријешити кризу која грађанима у БиХ не доноси ништа добро.

“У овом тренутку потребно је да спријечимо ток ствари који у скоро очигледну уставну кризу води првенствено Федерацију БиХ, а која може бити пренесена и на ниво БиХ“, подвукао је лидер СДС.

Потпредсједник Странке за БиХ Бериз Белкић изјавио је данас Срни да ова странка још није добила позив за састанак са два ХДЗ- а, али да у принципу учествује у свим конструктивним разговорима о превазилажењу политичке кризе у БиХ, мада чврсто остаје при одлуци да наредне четири године дјелује у опозицији.

“Према нашој оцјени политичка ситуација је веома озбиљна, а посебно нас брине што се не разговара о институцијама БиХ, или се јако мало говори о томе. Ми смо спремни да дамо свој конструктиван допринос и помогнемо да се успоставе институције БиХ, мада остајемо при ранијој одлуци да ћемо наредне чтири године опозиционо дјеловати“ – рекао је Белкић.

Представници ХДЗ-а БиХ и ХДЗ 1990 најавили су да би ове седмице требало да са са СНСД-ом. СДС-ом, Савезом за бољу будућност БиХ и Странком за БиХ отпочну разговоре разговоре о формирању власти на нивоу БиХ, али без странака окупљених око СДП-а БиХ.

Два ХДЗ-а ову иницијативу, којом желе да заобиђу "платформаше" у формирању новог Савјета министара БиХ, представљају као један од легалних одговора на “неуставно и незаконито формирање власти у Федерацији БиХ“, не искључујући ни могућност одржавања нових избора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *