Босић: 25. новембар у Брчком није празник

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је јуче да у Брчко дистрикту 25. новембар није празник, а поготово не нерадни дан, и да они који се према њему понашају тако, само показују да немају намјеру да поштују законе.  Босић је оцијенио као скандалозно да се овај датум обиљежава као дан државности БиХ, а да […]

субота, новембар 26, 2011 / 08:37

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изјавио је јуче да у Брчко дистрикту 25. новембар није празник, а поготово не нерадни дан, и да они који се према њему понашају тако, само показују да немају намјеру да поштују законе.

 Босић је оцијенио као скандалозно да се овај датум обиљежава као дан државности БиХ, а да о томе не постоји ниједна одредба која би тај дан прогласила празником на читавој територији БиХ.

"Од представника СДС-а, али и од осталих представника Срба у Брчко дистрикту, очекујемо да поштују законе који су донесени у овој локалној заједници, а зна се да они могу донесени само на бази консензуса. Према томе, и ми ћемо славити празник, када неки датум консензусом буде одређен као такав, било на државном, ентитетском или на нивоу Брчко дистрикта", нагласио је Босић.

Представници извршне и законодавне власти бошњачке и неколицина хрватске националности, као и државни службеници који припадају тим народима у Брчком, прослављали су данас 25. новембар као Дан државности БиХ, коктелом у једном брчанском ресторану.

У Федерацији БиХ 25. новембар обиљежавају као дан државности БиХ, а Република Српска тај датум не признаје јер о обиљежавању државних празника још нема сагласности која би била потврђена усвајањем закона о празницима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *