Боровчанин шампион Европе!

Српски боксер Ненад Боровчанин освојио је титулу шампиона Европе у крузер категорији WБО федерације.

недеља, јун 12, 2011 / 10:17

Боровчанин је пола сата иза поноћи постао шампион Старог континента пошто је у Бања Луци, у дворани „Борик“ савладао Бугарског боксера Константина Самаџијева на поене једногласном одлуком судија после 12 рунди.

Боровчанин је био конкретнији и пуно бољи боксер у свих 12 рунди. Самарџијев је на поду завршаовао бар 10 пута, што од удараца што од клизања, пошто је била велика спарина у дворани.

После меча Боровчанин је био пресрећан.

„Ово је велика побједа за мена . Највећа у досадашњој каријери и посебна ми је част и задовољство што сам је освојио  пред мојом публиком. Посебно ми је драго што је меч посматрао Маријан Бенеш, који је ову исту титулу освојио кад сам тек био рођен. Ово је победа за све вас“, рекао је усхићени Боровчанин за МОНДО по завршетку меча.

Самарџијев је протеклих дана био самоувјерен и поручивао је како је дошао по побједу. Боровчанин каже како га те изјаве нису посебно мотивисале.

„Нисам мислио на његове изјаве. Максимално сам био концентрисан на меч. Нисам ни ја очекивао да ће борба трајати 12 рунди, али сам издржао и дошао до највеће побједе у каријери. Сада следи борба за светски трон, али најпре да се одморим са породицом јер сам их био запоставио током припрема“, рекао је Боровчанин, коме је побједа у Бања Луци била 28 у исто толико мечева у профи каријери.

Српски боксер је освајањем титуле шампиона Европе стекао право да изазове светског шампона у крузер категорији.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *