БОРНОВ ИДЕНТИТЕТ (THE BOURNE IDENTITY)

ЦИА је крхка организација. Читаво крило се одметнуло, и ради само. Пројекат Крајпуташ (Мilestone), производи агенте вриједне 30 милиона $. Обучене, и појачане скупим научним средствима. Што се, срећом, не објашњава. Таквог типа налазе рибари, са два метка у леђима. И тада он почиње да ради исто оно што и сваки амнезичар. Тражи ко је. […]

четвртак, август 11, 2011 / 06:03

ЦИА је крхка организација. Читаво крило се одметнуло, и ради само.

Пројекат Крајпуташ (Мilestone), производи агенте вриједне 30 милиона $. Обучене, и појачане скупим научним средствима. Што се, срећом, не објашњава. Таквог типа налазе рибари, са два метка у леђима. И тада он почиње да ради исто оно што и сваки амнезичар. Тражи ко је.

Клишеизирано се заљубљујује у локалку и, пошто сте сад сазнали Борнов идентитет, нема ништа планетарно интересантно. Осим да се радња у цјелости одвија у Европи (Француска, Швајцарска), гдје је увијек мрачно и хладно.

Покушај да се Добром Вилу Хантингу, да мало еуропејског Бонд-шмека. Народ воли те углађене шпијунчиће. Класичан амерички акциони филм, у којем је необична вишејезичност. Редитељу се мора одати признање, што поред класичних марисана и аутомобилских потјера; има дозу реалности. Као најбитнију, издвајам ту да слупани аутомобили не глуме атомске бомбе. А то је пуно.

Искрено речено, они који воле акцију неће бити нимало разочарани, а чак и они којима овај жанр није први на списку за торентовање филмова, наћи ће да га се може погледати.

Ровер платио доста, пошто распаднути Мини из 80тих пичи кроз Париз. Једнако немогућим перформансама, као и у филму који га је прославио. Ту је и Сименс са својим непревазиђеним моделом мобилног телефона, МЕ45, који јунаку овог филма служи као модем за интернет-везу, а данас је већ одавно за музеј.

Зато: Никад се не сумња у хепиенд, макар немао личну карту.

 

(Редитељ: Доуг Лиман; Улоге: Мет Дејмон, Франка Потенте, Крис Купер)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *