Борис Тадић тешко болестан, пишу хрватске новине

У септембру су се појавиле прве информације о нарушеном здрављу српског предсједника Бориса Тадића. У новембру су га политички противници изријеком тражили да призна јавности да је болестан. У децембру је казао да није болестан, него да само тако изгледа јер пуно ради. Српски предсједник Борис Тадић болује од двије неизљечиве и врло тешке болести […]

уторак, децембар 27, 2011 / 20:27

У септембру су се појавиле прве информације о нарушеном здрављу српског предсједника Бориса Тадића. У новембру су га политички противници изријеком тражили да призна јавности да је болестан. У децембру је казао да није болестан, него да само тако изгледа јер пуно ради.

Српски предсједник Борис Тадић болује од двије неизљечиве и врло тешке болести – лупуса и мултипле склерозе, тврде извори недјељника Национал из најугледније српске медицинске установе, Војномедицинске академије (ВМА).

С те двије болести уз врхунску медицинску може може још дуго живјети, објашњавају, али не и одржавати захтјеван предсједнички ритам, тврди извор који је наводно видио предсједников болеснички картон.

Наиме, прва нагађања око Тадићевог нарушеног здравља појавила су се још у септембру, но ствар се захуктава у новембру, кад заступница Српске радикалне странке Наташа Јовановић у парламенту тражи да јој се у писаној форми одговори на питање какво је здравствено стање Тадића будући да "постоје озбиљне индиције да је предсједник Србије озбиљно болестан и да његова болест може утицати на вршење функције".

Штавише, затражила је од конзилијума љкара на ВМА да прегледају не само предсједника Србије, него и носиоце свих државних функција, те се у јавности почиње шапутати о Тадићевим одласцима неурохирургу.

"Тачно је да лоше изгледам, али нисам болестан. Лоше изгледам јер много радим", казао је Тадић 18. децембра.

Јеремић и Ђилас у сукобу око трона

И док ниједан маинстреам медиј не нагађа зашто Тадић изгледа старије и лоше, у неким се српским таблоидима појавила истовјетна информација, да болује од мултипле и лупуса. Исти таблоид пише и како Тадић раније није оперисао спортску повреду кољена, као што је рекао медијима, него бенигни тумор.

Србија се, иначе, спрема за парламентарне изборе, који требају услиједити за три мјесеца и владајућу Демократску странку, осим спекулација о Тадићевом здрављу, раздире и неслужбена битка за његовог насљедника. Она се води између шефа дипломатије Вука Јеремића и београдског градоначелника Драгана Ђиласа, која је почела још приликом избора потпредсједника странке, а кулминирала Ђиласовим захтјевом да се Јеремић разријеши министарске позиције.0 КОМЕНТАРА

 1. drazen78bl, 27.12.2011. 23:18:33

  Па гдје си ти Драж ових дана… ја се забринула што те нема?! 😀

  Надам се ипак да ово није истина. Нека је он жив и здрав, али да изгуби изборе и да га поразе Двери и екипа (почели су да прикупљају потписе за кандидатуру 😉 )… е то желим, од срца!

 2. Стиже га Божија казна,него народе зар се ваманечини да јеовај наш додо нешто неприродно отекао, да није и он каои овај педер?

 3. Није брате, онај се скупља, овај наш се шири…:D
  Знам да је „баби мило што јој се снило“, ал’ јебига! Нашег може само дрмнути чука од јаке ‘ране, друго ништа. Нит’ се дрогерише, нит’ се педерише, ако шта и преврне, то су ове наше непрскане сељанчице… Нећете му лако до’акати!B-)

 4. Мало сам се нашалио првим коментаром, али никоме не могу пожељети смрт ни болест.

  Борис Тадић је заслужио доживотну робију за велеиздају. Ања је у праву.

 5. Ања

  Мислим да су Двери пуне младе српске интелигенције,која је и национално и духовно изграђена.

  Оно што ми се не свиђа код њих тренутно, је превише вербализма а мало одистинске работе.
  И још једна ствар,не разумијем коју сврху има спорадично представљање Двери и прес конференције овдје,код нас.Ми нисмо њихово бирачко тијело.

 6. Илија Гарашанин, 28.12.2011. 13:41:24

  Мислим да њима примарни интерес није учешће на изборима (до сада у Србији), отуда и ове прес конференције код нас. Можете на њиховом сајту да прочитате доста тога, ако нисте до сада па ће Вам бити јасније. У сваком случају, добродошле су све акције које проводе. Од нечега мора да се почне и мислим да су доста тога већ урадили. Треба ипак имати у виду да они не располажуу значајним ресурсима и да су у том смислу доста ограничени. Ја се надам да ће и озбиљније да се ангажују у РС и да ћемо и ми у некој блиској будућности имати сличан покрет, без политичарења и приче, са конкретним дјелима и резултатима.

  Поздрав!

 7. Нама, као народу је неопходан брз повратак доктора Радована Караџића, желити неком смрт и болест……… метастазна ментална болест, још је чудније што смрт и болест предсједнику Србије желе сљедбеници тракторизма који су “ назочност “ тог истог предсједника Србије максимално искористили у предизборној кампањи, како неко ко је подржао СНСД по вама може одговарати за велеиздају, требао је онда подржати Чавића, Иванића…..а не вас.
  Призивање изборне побједе ментолских организација, српских „иначица“ Ал каиде, не бих ни коментарисао.

 8. Брз повратак Караџића је могућ само у сандуку као и Слобин! Ти то добро знаш само демагогишеш као што демагогишеш и са овим Францетићем…:D
  Ти си у ствари један од оних великих а бивших демагога – локалаца из бившег СДС-а који се урушио сам од себе – због претешке демагогије, превелике пљачке и хајдучије, и премало ПОЛИТИКЕ!
  Пусти „ба“ метастазе и ментална оболења, ко то данас још зарезује?! Само ментоли у недостатку адекватних установа!:D
  Један Јакеш, а оволика „босна“…!B-)B-)B-)

 9. Ања, извини ,опет ја.
  Двери су се регистровале у Србији као политичка партија за сљедеће изборе.
  И колико ја знам (а свако знање је крхко), знатна финансијска средства су прошле године добили од наше дијаспоре.

 10. Илија Гарашанин, 28.12.2011. 21:19:12

  ДАЋЕ БОГ!
  Мислим, једном да и наша српска дијаспора пресудно утиче на обнову СРБСКЕ државе!
  Сви смо видјели како усташија из дојчланда и америке одради „тисућгодишњи сан у ‘рвата“!x-(

  Ред је да се и нешто лијепо деси на брдовитом Балкану…

 11. Не уздајте се пуно у те Двери, они су по мени једно просјечно пјевачко-културноумјетничко друштво, а што се тиче вођења политике ја их ту не видим нигдје и никад чуо! Било ми је довољно једном да одслушам дебату у којој је учествовао представник Двери, неки још ликови и градоначелник ђилас, а тема је уопштена парада педера у Бг, ДА или НЕ? Тај из Двери није умио да проговори док није ђилас у лафо патриотском стилу изговорио да је он против насиља у свом граду, а самим тим и против одржавања параде и тек се тад одвезо језик овом Дверјану…просто јасно ко дан чији су они играчи!

  Ово си Јоване у праву ми послије Радована немамо иоле нормалног државника с’ову страну ријеке Дрине.

 12. Čudno da sve loše vijesti po Srbe po nekom pravilu prvo objavi hrvatska štampa.Postoji dobra narodna izreka koja kaže:“Ko se tuđem zlu veseli nek se svome nada“.Tadiću koji je po mojoj ocjeni više štete nanio Srpskom narodu nego koristi ipak želim da ova vijest nije tačna,ili ako je tačna da brzo ozdravi.Takođe mu želim da izgubi naredne izbore u Srbiji i zauvek ode u zaborav.Srbi ga po dobru neće pamtiti.

 13. Недавно сам био десетак дана у Београду,и могу рећи да је народ прилично дезоријентисан.Доста људи с којима причах,на прошлим изборима су гласали за Борхана али на овим,кажу,неће за њега.Надам се да ће и ови који су прогледали и видјели у какву их провалију Борхан води,доћи до памети и гласати за Коштуницу,или за Шешељеве радикале.Све друго је бацање гласова.Не знам зашто,али мени су ове Двери мало сумњиве.

 14. @Херцеговац

  Такви су они тамо, шатро нико не гласа за ДС а на крају тај издајнички блок направи власт. Овај пут постоје шансе да ЕУ пријатељи Бокија пусте низ воду а да на власт засједну продане душе из СНС-а. Сјаши курта да узјаши мурта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *