Борис Тадић помиловао Лаушевића

Предсједник Србије Борис Тадић донио је одлуку о помиловању глумца Жарка Лаушевића. Лаушевић је грађанин Србије, а Тадић је одлуку о помиловању донио јуче, потврђено је у кабинету предсједника Србије, јављају београдски медији. Комисија за помиловање Србије, састављена од пет угледних чланова, упутила је препоруку за помиловање предсједнику Србије још у септембру. Лаушевић, који се […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 09:20

Предсједник Србије Борис Тадић донио је одлуку о помиловању глумца Жарка Лаушевића.

Лаушевић је грађанин Србије, а Тадић је одлуку о помиловању донио јуче, потврђено је у кабинету предсједника Србије, јављају београдски медији.

Комисија за помиловање Србије, састављена од пет угледних чланова, упутила је препоруку за помиловање предсједнику Србије још у септембру.

Лаушевић, који се тренутно налази у Америци, више пута је осуђиван због прекорачења нужне одбране у обрачуну 1993. године у подгоричком кафићу "Епл", у којем су страдала двојица младића, а један је рањен.

Два пута је осуђен на затворску казну од четири и по године, а посљедњом пресудом изреченом у Подгорици осуђен је на 13 година затвора.

Лаушевић је у затвору у Спужу одлежао четири године и седам мјесеци, а пуштен је на слободу 1998. године, док је Врховни суд Црне Горе поново одлучивао о пресуди.

Лаушевић је тада емигрирао у Америку, а у међувремену је правосуђе Црне Горе преиначило пресуду на 13 година затвора, након чега се он није враћао из САД. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *