Боксер Мејведер побиједио ултимајтфајтера Мекгрегора у најплаћенијој тучи у историји

Амерички боксер Флојд Мејведер Млађи повућиће се из ринга непоражен, пошто је у спектакуларној „борби вијека” у Лас Вегасу савладао звијезду ултимејт фајта (Ultimate Fight, UFC), Ирца Конора Мекгрегора.

недеља, август 27, 2017 / 12:53

Мејведер (40) је тако ушао у историју спорта и спортског бизниса: остварио је 50. побједу и тако превазишао рекорд Рокија Марчана и на путу је да постане први милијардер у својој бранши.

Више од 20.000 гледалаца у Лас Вегасу, међу којима су биле многе звијезде спорта и шоу бизниса, као и милијарду оних који су меч посматрали у ТВ преносу, могли су да виде добар меч.

Иако му је ово било прво боксовање на тако високом нивоу, Мекгрегор (29) је пружио добар отпор. Некадашњи водоинсталатер из Даблина, који је постао страх и трепет октагона, ринга за мјешовите борилачке вештине (ММА) у којима је готово све дозвољено, на крају ипак није имао рјешење за Мејведера.

Мекгрегор је боље почео али је боксерски шампион од шесте рунде преузео контролу и почео да погађа готово сваким ударцем док је Ирац видно био све уморнији. После два снажна Мејведерова лијева крошеа, судија је у десетој рунди прекинуо борбу. И поред тога што су у оквиру промоције борбе немилице вријеђали и провоцирали један другог, честитке и поздрави после меча су били прилично пријатељски.

„Био је бољи него што сам очекивао, користио је разне углове, он је велики шампион. Ово је била моја последња борба и добро сам изабрао ривала за опроштај”, навео је Мејведер, 15 пута шампион свијета у четири категорије.

Он је рекао да му је стратегија била да измори Ирца, што му је и успјело. „Веома сам поносан што ће се моје име изговарати уз имена Рокија Марчана, Лерија Холмса, Марвина Хеглера и Мајка Тајсона”, додао је Мејведер.

Мекгрегор је навео да је искуство пресудило и да „разумије зашто је Мејведер добио 50 професионалних мечева”.

Наравно, „борба вијека” је била и „борба за новац” – и Мејведер и Мекгрегор су зарадили милионе и прије него што су крочили у ринг. Ирац, побједник у 21 од 24 ММА борби у којима је учествовао, зарадио је најмање 70 милиона долара што, према неким прогнозама, може да порасте и до 100 или 150 милиона.

Мејведер, који иначе има надимак „Новац”, за привремени повратак из пензије ће инкасирати до 250 милиона долара. За најбоља мјеста у сали неки гледаоци су издвојили и преко 100.000 долара.

Када се у обзир узму ТВ права, плати-па-гледај програми, спонзорски уговори и остало, извјесно је да ће „борба за новац” по заради превазићи претходну „борбу вијека”, када су песнице укрстили Мејведер и филипински боксер Мени Пакјао. И кладионичари трљају руке. Ниједан боксерски меч до сада није привукао толико опклада, од којих су неке достизале милионске износе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *