Богдановић: Срби подијељени по питању подјеле

Подјелу Косова и Метохије подржава 90 одсто Срба сјеверно од Ибра, али се томе противи исти тај број јужно од Ибра, изјавио је министар Србије за Косово и Метохију Горан Богдановић. "Као министар немам право да износим личне ставове, али знам да је 90 одсто Срба северно од Ибра за поделу, а исто толико њих […]

среда, мај 18, 2011 / 11:00

Подјелу Косова и Метохије подржава 90 одсто Срба сјеверно од Ибра, али се томе противи исти тај број јужно од Ибра, изјавио је министар Србије за Косово и Метохију Горан Богдановић.

"Као министар немам право да износим личне ставове, али знам да је 90 одсто Срба северно од Ибра за поделу, а исто толико њих јужно од Ибра против тога. Тренутно је то косовска српска реалност", рекао је Богдановић за новосадски дневник "Национални грађански".

Он сматра да је компромис најбоље рјешење, али да није за подјелу.

"Нисам за поделу и она никако неће бити тема текућих разговора Београда и Приштине. Влада о томе никада није расправљала. Лично сам за свако решење које доноси компромис, а то значи да свако одустане од нечег", констатовао је Богдановић.

Замјеник премијера Србије Ивица Дачић, који је и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС), сматра да би "разграничење" са Косовом на етничкој основи било најбоље рјешење за Србе који живе у том региону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *