Блатер: Жалим због ријечи, али остајем на функцији

Предсједник Свјетске фудбалске организације Сеп Блатер изразио је данас жаљење због својих контроверзних коментара о расизму, али је рекао да неће поднијети оставку.  Предсједник ФИФА изложен је оштрим критикама, јер је прије два дана изјавио да би расна дискриминација на фудбалским теренимама требало да се рјешава руковањем међу играчима. "Боли ме, јер нисам могао да […]

петак, новембар 18, 2011 / 14:36

Предсједник Свјетске фудбалске организације Сеп Блатер изразио је данас жаљење због својих контроверзних коментара о расизму, али је рекао да неће поднијети оставку.

 Предсједник ФИФА изложен је оштрим критикама, јер је прије два дана изјавио да би расна дискриминација на фудбалским теренимама требало да се рјешава руковањем међу играчима.

"Боли ме, јер нисам могао да предвидим такву реакцију. Пошто сам учинио нешто што није потпуно исправно, могу само да кажем да ми је жао због свих људи који су погођени мојим изјавама", рекао је Блатер Би-Би-Сију.

Он је додао да неће поднијети оставку, иако су то од њега затражили бројни фудбалери, менаџери, фудбалски радници и политичари.

Блатер је рекао да повлачење због спорне изјаве "не би било у складу са његовим борбеним духом и енергијом". Он је признао да је направио "озбиљан инцидент" и да је употребио погрешне ријечи, због чега "дубоко жали".

Предсједник ФИФА инсистирао је да ће борба против расизма у фудбалу бити настављена уз примјену "нулте толеранције" према тој појави.

Он је додао да играчи за које буде утврђено да су криви за расизам треба избацити из фудбала. "Нулта толеранција. Ово је била добра лекција и за мене", закључио је Блатер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *