Бјелорусији кредит од три милијарде долара

Евроазијски економски савез јуче је на састанку у Кијеву одобрио Бјелорусији кредит од три милијарде долара за наредне три године, изјавио је портпарол руског премијера Владимира Путина. „Министри финансија земаља чланица Евроазијског економског савеза су потврдили да је Бјелорусији одобрен кредит у вредности од три милијарде долара”, изјавио је Дмитриј Песков, портпарол руског премјера. Он […]

недеља, јун 5, 2011 / 10:07

Евроазијски економски савез јуче је на састанку у Кијеву одобрио Бјелорусији кредит од три милијарде долара за наредне три године, изјавио је портпарол руског премијера Владимира Путина.

„Министри финансија земаља чланица Евроазијског економског савеза су потврдили да је Бјелорусији одобрен кредит у вредности од три милијарде долара”, изјавио је Дмитриј Песков, портпарол руског премјера.

Он је рекао да ће прве године Бјелорусија примити 1,2 милијарди долара, 800 милиона следеће и још милијарду долара годину дана после тога.

Руски министар финансија Алексеј Кудрин је рекао да ће Бјелорусија у року од 15 дана примити првих 800 милиона долара, а да ће до краја године та држава добити јос 400 милиона долара.

Према његовим ријечима, Бјелорусија за узврат треба да озбиљно почне приватизацију.

Бјелорусија је тренутно у најозбиљнијој економској кризи од када је пре 17 година на власт дошао председник Александар Лукашенко.

Након неуспјелих покушаја владе да реши економску кризу, Бјелорусија се за помоћ обратила бившим совјетским републикама и земљама чланицама Евроазијског економског савеза и тражила да јој се одобри кредит од три милијарде долара.

Минск је у уторак и од Међународног монетерног фонда (ММФ) тражио кредит од око осам милијарди долара. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *