Билт: Шведска хоће западни Балкан у ЕУ

Шведска снажно подржава проширење ЕУ на Западни Балкан, изјавио је данас у Београду министар спољних послова Шведске Карл Билт. „То је најбољи и најсигурнији начин за постизање дугорочног мира и стабилности у овом дијелу Европе”, рекао је Билт на конференцији за новинаре после састанка са министром спољних послова Србије Вуком Јеремићем. Јеремић је рекао да […]

среда, новембар 9, 2011 / 19:34

Шведска снажно подржава проширење ЕУ на Западни Балкан, изјавио је данас у Београду министар спољних послова Шведске Карл Билт.

„То је најбољи и најсигурнији начин за постизање дугорочног мира и стабилности у овом дијелу Европе”, рекао је Билт на конференцији за новинаре после састанка са министром спољних послова Србије Вуком Јеремићем.

Јеремић је рекао да је Србија свјесна да због најновијих догађаја у Европи постоји скептицизам у погледу ширења ЕУ, али ће Србија наставити да спроводи реформе неопходне за европске интеграције, јер је то за њу добро.

Билт је честитао Србији због позитивних оцјена реформи у извјештају Европске комисије и оцијенио да је то важно за економски и друштвени развој Србије.

„То важи и за све земље Западног Балкана – Црну Гору, Босну и Херцеговину, Косово и, наравно, Србију и Хрватску”, рекао је Билт.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *