Бијенале у Венецији: Миљановићева изложба међу 10 препоручених

Изложба „Врт уживања“ Младена Миљановића, у продукцији МСУ РС, уврштена у 10 изложби које свакако треба видјети на 55. Венецијанском бијеналу Италијански магазин „Култура панорама“ објавио је да од 10 изложби које свакако треба видјети и које се посебно издвајају на 55. Венецијанском бијеналу јесте и изложба „Врт уживања“ Младена Миљановића, која у продукцији Музеја […]

среда, мај 29, 2013 / 10:23

Изложба „Врт уживања“ Младена Миљановића, у продукцији МСУ РС, уврштена у 10 изложби које свакако треба видјети на 55. Венецијанском бијеналу

Италијански магазин „Култура панорама“ објавио је да од 10 изложби које свакако треба видјети и које се посебно издвајају на 55. Венецијанском бијеналу јесте и изложба „Врт уживања“ Младена Миљановића, која у продукцији Музеја савремене умјетности Републике Српске, представља БиХ на бијеналу.

„Ова сјајна вијест најснажнија је потврда да је пројекат са којим Младен Миљановић учествује на најзначајнијој свјетској изложби изузетно ауторско остварење које не оставља равнодушним најстрожу стручну јавност“, саопштено је из Музеја савремене умјетности Српске.

У саопштењу се додаје да су, уз Миљановићев „Врт уживања“, издвојени и павиљони Норвешке, Белгије и Њемачке, те још неколико земаља које наступају на Бијеналу умјетности у Венецији.

Павиљон БиХ на 55. Венецијанском бијеналу отворен је за кустосе, новинаре, галеристе и критичаре од 27. маја, а свечано отварање павиљона у Палати Малипиеро заказано је за сутра увече.

Умјетник из Бањалуке Младен Миљановић овогодишњи је представник БиХ на 55. Бијеналу умјетности у Венецији. Након десетогодишње паузе ово је други наступ БиХ на бијеналу.

Покровитељи наступа БиХ на бијеналу су Министарство цивилних послова БиХ и Министарство просвјете и културе Српске, а организатор наступа Музеј савремене умјетности Српске.

ИНТЕРВЈУ – Младен Миљановић: Чему умјетност данас „служи“0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *