Бијељина – Уз помоћ ЦИСО 91 лице нашло посао

Уз помоћ Центра за информисање, савјетовање и обуку у Бијељини у протеклих годину дана посао је нашло 91 лице, док је 23 волонтирало, рекла је Срни савјетодавац у овом центру Тања Дамјановић. Дамјановићева је рекла да је ЦИСО, који послује у оквиру бијељинске Филијале Завода за запошљавање Републике Српске, у протеклих годину дана успио да […]

среда, октобар 10, 2012 / 16:24

Уз помоћ Центра за информисање, савјетовање и обуку у Бијељини у протеклих годину дана посао је нашло 91 лице, док је 23 волонтирало, рекла је Срни савјетодавац у овом центру Тања Дамјановић.

Дамјановићева је рекла да је ЦИСО, који послује у оквиру бијељинске Филијале Завода за запошљавање Републике Српске, у протеклих годину дана успио да релизује 93 радионице о активном тражењу посла, које је похађало 565 корисника, од којих 464 жена и 101 мушкарац.

"До сада су направљена 92 индивидуална плана запошљавања, а посао је успио да нађе 91 корисник, док их је 23 волонтирало", рекла је Дамјановићева.

Она је напоменула да се као најуспјешније средство ширења информација корисних за запошљавање показао фејсбук профил, који је до сада прегледало више од 183.000 људи.

"Осим младих незапослених лица, ЦИСО Бијељина пружа услуге професионалног информисања ученика завршних разреда основних и средњих школа с циљем да се што боље упознају са тржиштем рада и лакше одлуче за будуће занимање", рела је Дамјановићева.

Она је додала да је до сада у програм професионалног информисања било укључено 126 ученика.

Центри за информисање, савјетовање и обуку отворени су широм БиХ у оквиру пројекта "Задржавања и запошљавања младих", који заједнички спроводе УН агенција – УНДП, УНИЦЕФ, УНФПА, УНВ, ИОМ, а финансира га шпански Фонд за достизање миленијумских развојних циљева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *