Бијељина: Таксиметар се мора палити

Према новој одлуци о такси превозу, која је усвојена прошле седмице на сједници Скупштине општине Бијељина, такси превозник је обавезан да прије започињања вожње укључи таксиметар на основу којег ће утврдити цијену вожње. За непоштивање ове одредбе у одлуци није предвиђена казна. "У одлуци нема казнене одредбе, јер се свуда у свијету подразумијева да путник […]

уторак, децембар 20, 2011 / 18:58

Према новој одлуци о такси превозу, која је усвојена прошле седмице на сједници Скупштине општине Бијељина, такси превозник је обавезан да прије започињања вожње укључи таксиметар на основу којег ће утврдити цијену вожње.

За непоштивање ове одредбе у одлуци није предвиђена казна. "У одлуци нема казнене одредбе, јер се свуда у свијету подразумијева да путник неће пристати на вожњу уколико таксиста не укључи таксиметар", рекао је Срни начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Симо Божић.

Превозници у Бијељини годинама плаћају баждарење таксиметара које ријетко користе, јер тврде да тако излазе у сусрет муштеријама које прије почетка сваке вожење желе да знају цијену.

"Наш народ је навикао да се вози за пет КМ у градској вожњи, а свака вожња ван града по слободној погодби", каже представник Удружења таксиста "Семберија" Драган Драгичевић.

Старт кошта двије КМ, а сваки километар вожње још 1,5 КМ, а по тој рачуници, тврди Драгичевић, без паљења таксиметра већина вожњи буде и јефтинија од цјеновника.

"Ми бисмо вољели да се вози по таксиметру, јер је то најпоштенија и најреалнија вожња", каже Драгичевић истичући да ће за то бити створени услови чим се укине дивљи превоз.

Нова одлука о такси превозу, сматра Драгићевић, могла би помоћи смањењу броја дивљих таксиста уколико се буде поштовала.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *