Бијељина: Промовисана Кузмановићева и Кољевићева дјела

У Народној библиотеци Филип Вишњић у Бијељини синоћ су представљена издања Академије наука и умјетности Републике Српске. Зборник радова "Република Српска – 20 година развоја", промовисали су академици Рајко Кузмановић и Алекса Буха, а монографију "Трактати о уставно-правном положају Републике Српске" академик Витомир Поповић и професор доктор Срђан Ђорђевић. О зборнику радова "Иво Андрић између […]

петак, јун 7, 2013 / 14:03

У Народној библиотеци Филип Вишњић у Бијељини синоћ су представљена издања Академије наука и умјетности Републике Српске.

Зборник радова "Република Српска – 20 година развоја", промовисали су академици Рајко Кузмановић и Алекса Буха, а монографију "Трактати о уставно-правном положају Републике Српске" академик Витомир Поповић и професор доктор Срђан Ђорђевић.

О зборнику радова "Иво Андрић између Истока и Запада" говорили су академици Радован Вучковић и Станиша Тутњевић.

О "Дјелима Николе Кољевића", говорили су академици Љубомир Зуковић и Рајко Петров Ного.0 КОМЕНТАРА

  1. Зборник радова „Република Српска – 20 година развоја“,
    Zbornik 20 godina ekonomskog i privrednog propadanja i destrukcije. U čemi su se to oni razvijali u orgnizovnaom kriminalu, sistemakoj koripciji, pljčki i zaduživanju naroda. Bando razbojnička, vi ste največi genocid nad ovim narodom počinili. Sada držite milion talaca, više od pola naroda nezaposleno nema hljeba da jede prijevremeno umire sa 40-50 godina.

  2. Akademija nauka RS,ovakva kakva jeste, sa ovakvim akademicima, i Senat sa ovakvim seratorima , su nama veliki balast, ali i velika prevara, i naravno, velika sramota. Akademici i senatori trba da se uzdignu iz svoga džepa, da kao mudre glave vide i oslušnu šta se dešava oko njih, kako teško i preteško živi narod od kojega oni žive, srmotno i bezobrazno dobro.
    Sva ova djela ne prihvatam, bila ona vrijedna i za Nobelovu nagradu, a ne vrijede, to su gomile besmislica i šarenih laža koje me potsjećaju na Titova sabrana djela i monografije skupe o Jugoslaviji koju su čerupali i radili joj o glavi oni koji su je vodili, kao što čerupaju i rade o glavi isti takvi i sa našom republikom.
    Kada neki od naših , po meni neuvaženih, akademika i seratora stanu uz svoj narod, ustanu i kažu onome koji je glavni i največi krivac naše tragedije i rastakanja Srpske, materijalnog duhovnog, demografskogda stane, da je nitkov, da je kriminalac i neprijatelj narodni, onda ću da kažem da je to moja Akademija nauka i moj Senat. Do tada to su za mene legla starih pohlepnika .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *