Бијељина: Основана НВО “Друштво српских домаћина за Семберију“

БИЈЕЉИНА – У Бијељини је данас основано „Друштво српских домаћина за Семберију“, које ће бити регионалног карактера, јер покрива подручја Бијељине, Угљевика и Лопара. Програмски циљеви овог друштва су економско оснажење чланова, унапређење привредних дјелатности у пољопривреди, сеоском туризму и народном стваралаштву, организовање културно-забавних садржаја, здравствено и еколошко просвјећивање, подстицање креативне иницијативе младих, његовање традиционалних […]

субота, април 2, 2011 / 16:00

БИЈЕЉИНА – У Бијељини је данас основано „Друштво српских домаћина за Семберију“, које ће бити регионалног карактера, јер покрива подручја Бијељине, Угљевика и Лопара.

Програмски циљеви овог друштва су економско оснажење чланова, унапређење привредних дјелатности у пољопривреди, сеоском туризму и народном стваралаштву, организовање културно-забавних садржаја, здравствено и еколошко просвјећивање, подстицање креативне иницијативе младих, његовање традиционалних породичних односа у циљу школовања младих генерација и афирмација српских вриједности.

Предсједник Иницијативног одбора за формирање друштва у Семберији Мирко Бабић рекао је да вјерује да ће ово друштво у будућности дати одговарајући допринос економској бази средње класе и домаћина.

"Приоритети су производња еколошки чисте хране, побољшање откупа производа и његов пласман. Такође, у друштву постоје секције које су задужене за рад у култури, спорту, са омладином", навео је Бабић.

Он је додао да "Друштво српских домаћина за Семберију" тренутно окупља око 150 чланова, углавном привредника, али да је отворено за све оне који поштују рад српских домаћина и који се тако осјећају.

"Друштво српских домаћина" основала је у Коштунићима 2002. године група привредних ентузијаста, а најактивнији одбори друштва дјелују у Београду, Новом Саду, Нишу, Ужицу, у Херцеговини, Чикагу, Јоханесбургу…

Друштво дјелује као невладина, нестраначка и непрофитна организација.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *