Бијељина: Обиљежен јубилеј сарајевског правног факултета

У Бијељини је вечерас промовисано научно издаваштво и бесједништво студената Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву поводом обиљежавања 65 година постајања и рада те установе. "Прави факултет основан је 1946. године и пошто у Бијељини већ дуго година егзистира Одјељење Правног факултета органозовано је вече издаваштва и бесјеништва", рекао је виши асистент Правног факултету у […]

уторак, децембар 6, 2011 / 08:17

У Бијељини је вечерас промовисано научно издаваштво и бесједништво студената Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву поводом обиљежавања 65 година постајања и рада те установе.

"Прави факултет основан је 1946. године и пошто у Бијељини већ дуго година егзистира Одјељење Правног факултета органозовано је вече издаваштва и бесјеништва", рекао је виши асистент Правног факултету у Источном Сарајеву Димитрије Ћеранић.

Ћеранић наводи да је на овој вечери представљено издаваштво факултета и успјешни студенти који су се такмичили у категорији бесједника, те указао на традицију бесједништва која постоји на свим факултетима, а на Правном факултету је заступљена од 2000. године.

Он је додао да Правни факултет објављује мноштво стручне и научне литературе, углавном монографске публикације, Годишњак Правног факултета и при том је изразио наду да ће овај часопис бити водећи у Републици Српској.

На овој вечери бесједе такмичило се девет бесједника са различитим темама, а побједник је Ђорђе Мариловић који је говорио о теми "Бејбифејс". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *