Бијељина: Културни програм уз фестивал анимираног филма

У Бијељини ће од 23. до 26. октобра бити одржан Фестивал анимираног филма, у оквиру Међународног фестивала анимираног филма „Бањалука 2012“. На Петом међународном фестивалу биће приказано 55 анимираних филмова из 25 држава. Земље из региона представљају четири филма из Хрватске и по један из Србије и БиХ. У Бијељину 26. октобра стиже и "Чаролија", […]

петак, октобар 19, 2012 / 14:18

У Бијељини ће од 23. до 26. октобра бити одржан Фестивал анимираног филма, у оквиру Међународног фестивала анимираног филма „Бањалука 2012“.

На Петом међународном фестивалу биће приказано 55 анимираних филмова из 25 држава. Земље из региона представљају четири филма из Хрватске и по један из Србије и БиХ.

У Бијељину 26. октобра стиже и "Чаролија", велики дјечији музички фестивал из Србије под умјетничким надзором композитора и текстописца Леонтине Вукомановић.

Аудиције за овај фестивал традиционално се оџавају у 30 градова Србије, а ове године први пут и у Црној Гори и Републици Српској. Осим Бијељине, аудиције ће бити одржане у Бањалуци и Требињу.

Право учешћа имају предшколске установе и основне школе, дјеца узраста од три до 14 година. Суперфинале фестивала "Чаролија" одржаће се 23. децембра у београдском Сава Центру, уз директан пренос на ТВ "Пинк".

До краја мјесеца у Центру за културу у Бијељини биће одржане двије позоришне представе – 27. октобра гостују глумци студенти из Новог Сада са представом "Чекаоница", а 30. октобра београдско позориште "Бубамарица" са представом за дјецу "Кад су дјеца кући сама".

Публици у Бијељини 24. октобра биће представљена књига "Пој славуја", аутора Радета Радовића о страдању 12 бањалучких беба у отаџбинском рату, а 26. октобра биће промовисана књига Александра Андрића "Историја Срба".

У холу Центра за културу 22. октобра биће одржан Камерни концерт Музичке школе "Корнелије Станковић" из Бијељине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *