Бијељина: Ђаци обиљежавају Дан Рома

БИЈЕЉИНА – У Основној школи „Јован Дучић“ у Бијељини обиљежен је Међународни дан Рома свечаном приредбом коју су организовали Удружење грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин“ и ромска заједница. На приредби је изведен културно-забавни програм који су припремили ђаци ове школе, учесници ритмичко-драмске и рецитаторске секције, а обратио се и начелник општинског Одјељења за друштвене […]

петак, април 8, 2011 / 15:17

БИЈЕЉИНА – У Основној школи „Јован Дучић“ у Бијељини обиљежен је Међународни дан Рома свечаном приредбом коју су организовали Удружење грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин“ и ромска заједница.

На приредби је изведен културно-забавни програм који су припремили ђаци ове школе, учесници ритмичко-драмске и рецитаторске секције, а обратио се и начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Славко Башић који је Ромима честитао празник.

"Општина Бијељина настоји да ромску популацију учини равноправном са осталим грађанима и у том смислу је учинила низ дјелатности, од помагања у школском образовању Рома до стамбеног збрињавања, а и било је низ других хуманитарних акција", рекао је Башић.

На подручју општине Бијељина живи око 2 500 Рома и још је мали број оних који су укључени у процес образовања, а према ријечима представника Удружења "Отахарин" Бегзаде Бегановић, ипак се на том плану види напредак у односу на раније године.

"У три бијељинске основне школе има 131 ученик ромске популације, у средњим школама троје и надамо се да ће бити и оних који ће уписати факултет", невела је Бегановићева.

Професор у ОШ "Јован Дучић" Санела Грујичић истакла је да се из дана у дан подиже свијест Рома о важности образовања њихове дјеце те да су и изостанци са наставе тих ученика смањени а да је повећано интересовање за учење.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *