Бетовен за слијепе слонове

Британац Пол Бартон (50) изнио је клавир на планину на Тајланду како би слијепим слоновима свирао дела Лудвига ван Бетовена. Бартон је испунио своју вишегодишњу жељу када је сјео за клавир и засвирао на удаљености од само неколико метара од слонова. Он је донио одлуку да покуша да прикупи средства за слијепе слонове, који живе […]

субота, новембар 26, 2011 / 09:15

Британац Пол Бартон (50) изнио је клавир на планину на Тајланду како би слијепим слоновима свирао дела Лудвига ван Бетовена.

Бартон је испунио своју вишегодишњу жељу када је сјео за клавир и засвирао на удаљености од само неколико метара од слонова.

Он је донио одлуку да покуша да прикупи средства за слијепе слонове, који живе у резервату у планинама Канчанабури.

– То ми је био поклон за мој 50. рођендан. Супруга и ја смо дуго година радили са слијепим слоновима и мислио сам да би то било нешто што би вољели да чују- истакао је Бартон.

Према његовим ријечима, упркос проблемима са леђима, уложио је напор и изнијели су клавир на планину.

Бартон, који је рођен у Јоркширу, преселио се са супругом прије 16 година на Тајланд, како би био ближе слоновима.

Он је изразио наду да ће организовати концерт са слоновима прије краја године како би прикупио новац за градњу електричне ограде.0 КОМЕНТАРА

  1. I mi konja za trku imamo. Imamo i mi svoga Bartona koji sakupi slijepe i gluve pod šator pa im pjeva grandovske bljak pjesme, nije on ni čuo za Betovena, i uz to im dadne po tri „pive“ i 20 dkg mesa. Samo, on ove slijepe i gluve prije izdžepari, pa za njihove pare kupi pivo i meso.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *