Бертомеу: Британски тим у Евролиги је наш сан

Иако је посјета утакмицама у просјеку била доста слаба, предсједник Евролиге Ђорди Бертомеу пред новинарима није изразио незадовољство због начина на који је протекао завршни турнир и слика празних трибина, које су отишле у свијет. Напротив. Бертомеу посматра минули Фајнал фор као дио мозаика, који би требало да буде комплетиран у наредних неколико година, уласком […]

понедељак, мај 13, 2013 / 15:54

Иако је посјета утакмицама у просјеку била доста слаба, предсједник Евролиге Ђорди Бертомеу пред новинарима није изразио незадовољство због начина на који је протекао завршни турнир и слика празних трибина, које су отишле у свијет. Напротив.

Бертомеу посматра минули Фајнал фор као дио мозаика, који би требало да буде комплетиран у наредних неколико година, уласком британског тима у Евролигу.

Та земља је заједно са Француском и Њемачком у фокусу челника такмичења у Барселони, као тржиште које Евролиги може да "удахне" нови живот, с обзиром на економску кризу у земљама као што су Шпанија, Италија и Грчка, које по тренутном формату Евролиге дају трећину учесника.

"Овогодишњи турнир је само један корак на путу ка реализацији наше жеље, наше стратегије, нашег сна, а то је да Велика Британија оствари своје присуство у такмичењу. Тај пут ће бити дуг и проћи ће бар четири године док британски тим не заигра Евролигу. Радимо на томе и претходних дана смо обавили бројне разговоре са потенцијалним спонзорима", рекао је Бертомеу.

Евролига тренутно разматра ко ће бити организатори Ф4 до 2017. године, а од раније је познато да је Лондон пре годину дана добио условно домаћинство турнира 2014.

"Видјећемо да ли ће Фајнал фор и следеће године бити организован у Лондону. Имамо ту опцију, али и доста ствари које морамо да размотримо прије доношења одлуке. Арена О2 је најзаузетија дворана у Европи и зато би Фајнал фор тамо могао бити организован тек од 30. маја до 1. јуна 2014, што би могло да се поклопи са плеј-оф фазом појединих националних првенстава".

Дакле, има наде да наредни Фајнал фор НЕ буде у Лондону!

Бертомеу је додао да ће од идуће сезоне делегати имати право да одложе утакмицу само десетак минута прије њеног почетка, ако утврде да у дворани има више људи него што је њен пријављени капацитет, или да је немогуће гарантовати безбједност свим посјетиоцима.

Таква одлука донесена је после четврте утакмице четвртфинала плеј-офа између Панатинаикоса и Барселоне, када су грчки навијачи буквално висили по зидовима дворане ОАКА.

Поједини носиоци "А" лиценци имају проблеме са недовољним капацитетом (тражени минимум је 10.000 мјеста), па ће зато Монтепаски следеће сезоне бити домаћин у Фиренци, док Барселона има рок да до краја јуна представи пројекат нове вишенамјенске арене.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *