Берлускони остаје уз свој клуб

Силвио Берлускони биће и даље посвећен свом фудбалском клубу Милану, изјавио је један од директора клуба са “Сан Сира” одбацивши тако нагађања да је бивши италијански премијер спреман да прода клуб. Подсјећамо, Берлускони је власник “росо-нера” од 1986. године и под његовим вођством освојено је пет титула шампиона Европе, а ти велики успјеси помогли су […]

петак, октобар 12, 2012 / 09:35

Силвио Берлускони биће и даље посвећен свом фудбалском клубу Милану, изјавио је један од директора клуба са “Сан Сира” одбацивши тако нагађања да је бивши италијански премијер спреман да прода клуб.

Подсјећамо, Берлускони је власник “росо-нера” од 1986. године и под његовим вођством освојено је пет титула шампиона Европе, а ти велики успјеси помогли су имиџу популарног милијардера када се укључио у политику деведесетих.

Посљедњих година, међутим, Милан не биљежи очекиване резултате, а истовремено је 76. годишњи Берлускони имао политичких и правних проблема и суочен је са оптужбом да је спавао са малољетном проститутком.

Појавила су се нагађања да је спреман да прода клуб, или барем дио акција, власнику компаније за производњу чоколаде Микелеу Фереру, који се помиње као могући купац.

Директор Милана Умберто Гандини рекао је да је прича о продају клуба била неизбјежна када је велики дио континенталне Европе захватила економска криза, али да у њу мало ко вјерује.

“Мислим да је Берлускони један од најпосвећенијих власника неког клуба. Прилично сам сигуран да ће он, његова породица и компанија наставити да нас подржавају”, изјавио је Гандини.

“Росо нери” су прошлу сезону завршили на другом мјесту италијанске Серије А, а тренутно након седам одиграних кола заузимају 11. позицију са чак 12 бодова заостатка за водећим шампионом Јувентусом и Наполијем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *