Берлускони: Истрага о случају „Руби” је гротескна

РИМ – Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је истрага покренута против њега због оптужби да је плаћао за секс тинејџерки из Марока „Руби крадљивици срца” „гротескна”, покренута с циљем да га политички уништи и обећао да она неће бити успијешна. „Никада, за седамнаест година жестоких правних прогона против моје личности, није се десило […]

недеља, јануар 16, 2011 / 06:59

РИМ – Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је истрага покренута против њега због оптужби да је плаћао за секс тинејџерки из Марока „Руби крадљивици срца” „гротескна”, покренута с циљем да га политички уништи и обећао да она неће бити успијешна.

„Никада, за седамнаест година жестоких правних прогона против моје личности, није се десило да се тужиоци из Милана, на тако невјероватан и гротескни начин, усуде да изокрену чињенице, гаранције које пружа устав и држава заснована на владавини права”, навео је Берлускони у саопштењу.

„По ко зна који пут се суочавамо са тврдњама, усмјереним искључиво на то да баце љагу на моју личност и мој положај, у јасној намјери да ме елиминишу са политичке сцене”, нагласио је Берлускони.

Он је у саопштењу навео и да је истрага покренута против њега због случаја малољетне Мароканке Кариме ел-Маруг, којој је наводно платио за секс, незаконита, неоснована, претјерана, неприхватљива и гротескна, пренијеле су агенције.

Милански суд објавио је у петак да обавља истрагу о томе да ли је Берлускони плаћао сексуалне услуге 17.годишњој Карими ел-Маруг, познатој као Руби Рубацуори (Руби крадљивица срца) и извршио притисак на полицију да је ослободи из затвора гдје је приведена због крађе.

Мароканка Руби изјавила је да јој је за учествовање на забави у Берлусконијевој вили било плаћено 7.000 евра, али је негирала да је с њим имала сексуални однос.

Берлускони је рекао и да снимање телефонских разговора посјетилаца његове приватне виле у близини Милана показује да је „бити гост премијера само по себи озбиљан показатељ злочина” и додао да су правну завјеру допунили извјештаји медија.

„Овога пута, то неће бити успијешно”, поручио је Берлускони.

Прије само неколико дана, италијански Уставни суд дјелимично је укинуо закон који је премијеру Берлусконију давао имунитет од судског гоњења због корупције и проневјере пореза.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *