Бел канал: Директор написао отказе и забранио улазак у просторије

Радницима Бел телевизије који су недавно ступили у генерални штрајк због неисплaћених пет личних доходака, данас је забрањен улаз у зграду ове медијске куће. Њих је јутрос на улазу у Бел сачекао “Сектор секјурити“ који им није дао да уђу унутра, тачније пропуштао је само оне који не штрајкују,а то су махом запослени у маркетинг […]

уторак, децембар 13, 2011 / 12:27

Радницима Бел телевизије који су недавно ступили у генерални штрајк због неисплaћених пет личних доходака, данас је забрањен улаз у зграду ове медијске куће.

Њих је јутрос на улазу у Бел сачекао “Сектор секјурити“ који им није дао да уђу унутра, тачније пропуштао је само оне који не штрајкују,а то су махом запослени у маркетинг служби и менаџменту.

“На вратима је окачен списак радника који смију и који не смију ући, а свима нама који штрајкујемо улаз је забрањен“, рекао је Ненад Марковић један од новинара Бел канала за Фронтал.

Директор Бел канала, Сергеј Мочевић почео је да уручује отказе радницима који штрајкују, након њихове објаве генералног штрајка, које су они одбили да потпишу.

“Ми смо одбили да потпишемо отказе и то је разлог зашто су нам данас забранили да уђемо у просторије телевизије“, каже Марковић.

Инспекција долази сутра

Како смо сазнали, инспекција рада сутра ће доћу у Бел телевизију да утврди стање, а данас се нису појавили.

Штрајкачима се, док су данас били окуаљени испред телевизије, нико није обратио, а њихово писмо власнику Бел канала и Милораду Јањетовићу, остало је без одговора.

Ипак, Бел телевизија издала је данас саопштење за јавност

Управа телевизије "Бел канал" саопштила је да ће према радницима овог предузећа који су у штрајку због неисплаћених личних доходака испоштовати све законске обавезе, док ће запослени са којима због нове систематизације није продужена сарадња, остварити право на све бенефиције које им припадају.

"Због нове систематизације са одређеним бројем радника није продужена сарадња, али је све урађено у складу са Законом о раду", наводи се у саопштењу.

Kaко Фронтал сазнаје, на посао су примљени разноразни маркетинг службеници и менаџери, а науштрб новинара, што ће рећи – или ће Бел престати да постоји као телевизија у досадашњем смислу, па ће занемарити информативу и сличне новинарске области, или ће се након неког времена потпуно угасити.

На то указују и информације да од почетка године Бел канал није уплатио доприносе на личне дохотке радника, због чега је реаговала и Пореска управа РС, али је договорено да се дуг у вриједности од више стотина хиљада КМ репрограмира.

Радници телевизије "Бел канал" ступили су у генерални штрајк због неисплаћених пет личних доходака, након штрајка упозорења у којем су изнијели захтјеве, које менаџмент, предвођен директором Сергејем Мочевићем, није прихватио. Радници траже да им се исплати три од пет плата које им сљедују, а Мочевић је оптужен да је катастрофалним вођењем, ’’Бел’’ довео до руба егзистенције0 КОМЕНТАРА

  1. О Господе, па зар ова безобразна радничка класа има право да се буни око само пет неисплаћених плата и доприноса, и још да се писмом обрате једном од најуспјешнијих „ПРИВРЕДНИКА“ Републике Српске. Зар нису у стању да се стрпе бар док не дођу до пуне године без плате и доприноса.
    Стварно није фер да се буните, јадан господин Јањетовић.:(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *