Барса не може у Примеру ако се Каталонија одвоји

Барселона је традиционално била каталонски клуб, за разлику од Еспањола. На њеним утакмицама дуго већ, а у последње време све чешће и све гласније, заговара се сепаратизам односно идеја независне Каталоније.  Међутим, ако дође до одвајања ове покрајне од “Кастиље”, Барса неће моћи да се такмичи у Примери! Бар не под оваквим околностима… Ово је […]

четвртак, јул 31, 2014 / 20:13

Барселона је традиционално била каталонски клуб, за разлику од Еспањола. На њеним утакмицама дуго већ, а у последње време све чешће и све гласније, заговара се сепаратизам односно идеја независне Каталоније.

 Међутим, ако дође до одвајања ове покрајне од “Кастиље”, Барса неће моћи да се такмичи у Примери! Бар не под оваквим околностима…

Ово је овог четвртка јасно поручио први човек шпанског фудбала Хавиер Тевас. Он је истакао да, према прописима, ЛФП (Шпанска фудбалска лига) не може да укључи тим из стране земље да се такмичи и да би постојала танка могућност да се то спроведе у дело само уколико би Шпанија и Каталонија потписале споразум да врате Барсу у Ла Лигу.

А, питање је какав би став Шпаније био према Каталонији и Барселони после таквог чина…

“Прво, не волим да говорим о немогућим стварима, јер ће Каталонија заувек бити Шпанија”, рекао је Тевас за шпански “Ас”, лист из Мадрида, окренут Реалу и Атлетику.

“И уопште нисам забринут због Барселоне, већ због Настика, Ђироне, Еспањола, Љагостере, Садабеља и осталих малих клубова. Њих би отцепљење много више погодило. Ако би закони, правила, прописи остали исти, они не би могли да се такмиче у нашој лиги”, додао је.

“Према прописима, Барселона не би могла да се такмичи у Ла Лиги уколико не би постојао споразум две државе”, подвукао је, али и наговестио да постоји могућност договора, ако буде воље и, на крају, ако буде отцепљења.

“Морали бисмо да мењамо законе, правила… Андора, рецимо, учествује у нашим такмичењима јер су односи наше две државе такви да то омогућавају”.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *