Барак Обама и бугарски владика возе иста кола

Владика Варненски и Великопреславски Кирил вози се у луксузном америчком аутомобилу “линколн МКЗ хибрид”, који се још не продаје у Бугарској.Његова основна цијена у САД је 35.000 долара. Митрополит је изјавио бугарским новинарима да је еколошко-хибридни аутомобила произведен специјално за њега, пре појављивања на тржишту. – У таквом аутомобилу се једино вози амерички предсједник Барак […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 10:38

Владика Варненски и Великопреславски Кирил вози се у луксузном америчком аутомобилу “линколн МКЗ хибрид”, који се још не продаје у Бугарској.Његова основна цијена у САД је 35.000 долара.

Митрополит је изјавио бугарским новинарима да је еколошко-хибридни аутомобила произведен специјално за њега, пре појављивања на тржишту.

– У таквом аутомобилу се једино вози амерички предсједник Барак Обама – додао је владика Кирил.

Он је рекао да се не плаши финансијске контроле, јер луксузно возило које троши упола мање горива од досадашњег аутомобила те епархије, није купљено црквеним парама, већ га је епархији уступила једна бугарска компанија која се бави увозом аутомобила.

Према његовим ријечима, ауто је дат на коришћење, а епархија сама плаћа гориво, а “линклолн” је модел 2012. године и први је примјерак у Бугарској.

“Линколн” је бренд америчких луксузних возила које производи “Форд Мотор Цомпанy” и углавном се продаје у Сјеверној Америци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *