Бања Лука: стамбена превара!

БАЊА ЛУКА – Милосава Вукмировић из Бање Луке ступула је у штрајк глађу, захтијевајући да јој власник бањалучког предузећа „Арагоста д.о.о. инжењеринг“ Зоран Милић врати 43.000 КМ по основу раскида уговора о куповини стана и да сноси одговорност пред законом, како тврди, за „превару“. Вукмировићева, која од јуче штрајкује глађу у Улици Меше Селимовића 7, […]

четвртак, април 21, 2011 / 13:00

БАЊА ЛУКА – Милосава Вукмировић из Бање Луке ступула је у штрајк глађу, захтијевајући да јој власник бањалучког предузећа „Арагоста д.о.о. инжењеринг“ Зоран Милић врати 43.000 КМ по основу раскида уговора о куповини стана и да сноси одговорност пред законом, како тврди, за „превару“.

Вукмировићева, која од јуче штрајкује глађу у Улици Меше Селимовића 7, испред зграде у којој станује Милић, рекла је да неће одустати од штрајка глађу све до испуњења њених захтјева.

"Позивам и све остале купце станова које је Милић оштетио да се окупимо на овом мјесту и заједнички затражимо помоћ од Владе Републике Српске", истакла је Вукмировићева.

Она је подсјетила да је Милићу на име куповине новог стана у изградњи у бањалучком насељу Лазарево, у Улици Деспота Стефана Лазаревића, 15. септембра 2008. године дала аванс од 10.000 КМ, а осталих 33.000 КМ три мјесеца касније након што је подигла стамбени кредит.

"Према обрађеном уговору о куповини стана код нотара, Милић је требало да ми преда стан по систему кључ у руке 15. септембра 2009. године, док је у клаузули уговора стајало да ће ми, уколико пробије рок градње, плаћати станарину од 200 КМ, што је он и чинио до јула 2010. године", рекла је Вукмировићева.

Вукмировићева је истакла да након тога настаје прави пакао за њу и њену породицу, јер није успјела нигдје да пронађе Милића, а ниједан од телефона његове фирме није био у функцији, због чега је била принуђена да га сама тражи по градилишту и граду.

"Након тога, у септембру 2010. године споразумно сам раскинула уговор о куповини стана код нотара и Милић је био обавезан да ми врати 43.000 КМ са каматом, што није испоштовао до данас", нагласила је Вукмировићева.

Вукмировићева је истакла да није једина "коју је Милић преварио за стан", апелујући на власти Српске да јој помогну у остварењу њених захтјева, јер она, као и остали људи, нема новца да ангажује адвоката да би путем суда остварила права.

Боро Маринковић, пензионер из Бање Луке, рекао је да је и њега "Милић преварио" за стан у који никада није уселио, а за чију куповину му је платио 40.000 КМ у бањалучком насељу Лазарево.

"Тренутно сам подстанар у Лазареву. Живим у бараци за коју од инвалидске пензије од 339 КМ плаћам кирију 200 КМ", тврди Маринковић.

Винка Савић, пензионерка из Бање Луке, рекла је да је такође "преварена од Милића" на име куповине стана у Улици Симеуна Ђака 62, за који му је платила око 80.000 КМ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *