Бања Лука: Сарадња са Тетовским универзитетом

БАЊА ЛУКА – Ректори Универзитета у Бањој Луци Станко Станић и македонског Државног универзитета у Тетову Агрон Река потписали су данас у Бањој Луци меморандум о разумијевању, чиме је озваничен почетак сарадње два универзитета у научно-истраживачком раду, изради наставних планова и програма, те размјени кадрa, студената и литературе.  Агрон Река рекао је да је, међу […]

петак, април 8, 2011 / 15:27

БАЊА ЛУКА – Ректори Универзитета у Бањој Луци Станко Станић и македонског Државног универзитета у Тетову Агрон Река потписали су данас у Бањој Луци меморандум о разумијевању, чиме је озваничен почетак сарадње два универзитета у научно-истраживачком раду, изради наставних планова и програма, те размјени кадрa, студената и литературе.

 Агрон Река рекао је да је, међу бањалучким факултетима, најинтересантнија сарадња са медицинским, машинским, електротехничким, грађевинским, природно-математичким и да ће управо ове области бити приоритетне у будућој сарадњи.

Он је навео да је Универзитет у Тетову 18. марта почео потписивање споразума о сарадњи са универзитертима у бившој Југославији и да у БиХ тренутно има споразуме са два унверзитета.

Ректор Универзитета у Бањој Луци Станко Станић рекао је да бањалучки Универзитет од раније има потписане споразуме о сарадњи са универзитетима у Скопљу и Битољу.

"Једна од првих заједничких активности у оквиру данас потписаног меморандума биће учешће на научним скуповима које буду организовала наша два универзитета", рекао је Станић.

Он је нагласио да је међусобна сарадња високошколских установа услов њиховог развоја.

Потписивању Меморандума присуствовао је амбасадор Македоније у БиХ Рами Реџепи.0 КОМЕНТАРА

  1. čestitam stanetiću!Daleko ti dogura.Čak do tetova!I rektora njihovog.Zavidan nivo, nema šta.Naši studenti jedva čekaju da odu i nešto nauče u tetovu.
    Mani ti evropu, ameriku, rusiju.U tetovo se zaputi.A, rektor agron reka.Sledeća stanica ti je priština.

  2. Е овај је јак!:D:D:D
    „Јуниверсити оф Тетова“ а и овај ректор… Јел’ и он просрпски???
    Ахахахахахах……:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *