Бања Лука: Отворена радионица Плес 5 ритмова

У Бањој Луци отворена је прва радионица “Плес 5 ритмова“, под вођством Тиери Франсоа. “5 Ртимова“ је тјелесна пракса коју је уобличила Габриел Рот (Gabrielle Roth), њујоршки позоришни режисер, музичар и урбана шаманка. “Тијело је мјесто у којем станујемо цијели свој живот и једини дио нас који је увијек само овдје и сада. Кроз ту […]

среда, децембар 8, 2010 / 19:07

У Бањој Луци отворена је прва радионица “Плес 5 ритмова“, под вођством Тиери Франсоа.

“5 Ртимова“ је тјелесна пракса коју је уобличила Габриел Рот (Gabrielle Roth), њујоршки позоришни режисер, музичар и урбана шаманка. “Тијело је мјесто у којем станујемо цијели свој живот и једини дио нас који је увијек само овдје и сада. Кроз ту праксу учимо како обратити пажњу на своје тијело и дати му дозволу и слободу да се покрене на свој јединствени начин, специфичан за овај тренутак“.

Иако је ово структурисана пракса кораци и покрети нису задани. Нема кореографије коју је потребно савладати. Свако проналази свој лични изражај. За плесање 5 ритмова није потребно никакво предзнање. Довољно је имати тијело, дах и вољу за кретањем. “Покрени своје тијело и психа ће се сама исцијелити“ – Габриел Рот.

Радионица  “Плес 5 ритмова“ у Бањој Луци одржаће се 12.12.2010.године, а водиће је Тиери Франсоа из Париза.

 

Детаљније на  адреси: http://www.plesritmova.net/

За пријаву и додатне информације јавите се на: [email protected]

 

Плес 5 ритмова: Радионица у Бањој ЛуциОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *