Бања Лука: Отворен дневни центар за младе

БАЊА ЛУКА – У бањалучком насељу Нова Варош, данас је, поводом Дана града, отворен Дневни центар за младе који би требало да служи као прихватна станица за дјецу и омладину затечену у скитњи и просјачењу, те за дјецу жртве насиље и свједоке насиља.  Овај центар је отворен у сарадњи Центра за социјални рад и Удружења […]

понедељак, април 18, 2011 / 20:30

БАЊА ЛУКА – У бањалучком насељу Нова Варош, данас је, поводом Дана града, отворен Дневни центар за младе који би требало да служи као прихватна станица за дјецу и омладину затечену у скитњи и просјачењу, те за дјецу жртве насиље и свједоке насиља.

 Овај центар је отворен у сарадњи Центра за социјални рад и Удружења грађана "Нова генерација", саопштено је из Службе за односе с јавношћу града Бања Лука.

Дневни центар за младе може примити до 30 особа дневно, а изграђен је уз подршку града Бања Лука, Министарства здравља и социјалне заштите РС, те норвешке организације "Спасимо дјецу".

У организацији Дома здравља данас су у мјесним заједницама Залужани и Пискавица отворене новоизграђене и опремљене амбуланте породичне медицине у које је уложено око 1.600.000 КМ, од чега је за амбуланту Залужани утрошено око милион КМ, а остатак у амбуланту Пискавица.

Амбуланте су изграђене у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС, гдје је Министарство обезбиједило новац – за амбуланту у Залужанима 495.000 КМ, а за Пискавицу 303.000 КМ, док је град обезбиједио локацију и техничку документацију за градњу.

Становници Драгочаја, Кола, Поткозарја и Бочца, као и других мјесних заједница и насељених мјеста обухваћених матичним подручјима ових мјесних канцеларија, од данас могу у својим мјесним канцеларијама добити потребан документ како из својих тако и из матичних евиденција централне базе података града Бања Лука.

За опремање ове четири мјесне канцеларије град је издвојио 91.043 КМ, а отварање ових мјесних заједница организовала је Административна служба града Бања Лука.

У оквиру прославе Дана града Бања Луке вечерас ће у Дјечијем позоришту РС бити приказана премијера филма "Здухач звани авантура".

Бања Лука слави 22. април, јер је тог датума 1945. године град ослобођен у Другом свјетском рату.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *