Бања Лука: Опет сајам књиге

БАЊА ЛУКА – На Бањoлучком велесајму сутра ће бити отворен четврти Међународни прољетни сајам књиге, на којем ће учествовати 40 излагача из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске. Комерцијални директор Бањoлучког велесајма Горан Савић рекао је да ће паралелно са сајмом књига бити одржана и 13. изложба иновација "ИНОСТ 2011", на којој ће учествовати излагачи […]

понедељак, април 11, 2011 / 12:48

БАЊА ЛУКА – На Бањoлучком велесајму сутра ће бити отворен четврти Међународни прољетни сајам књиге, на којем ће учествовати 40 излагача из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

Комерцијални директор Бањoлучког велесајма Горан Савић рекао је да ће паралелно са сајмом књига бити одржана и 13. изложба иновација "ИНОСТ 2011", на којој ће учествовати излагачи из југоисточне Европе.

"Ове године сајам ће по први пут имати слободан улаз, а то смо урадили из два разлога, зато што су са нама млади иноватори и због ситуације кризе", рекао је Савић.

Предсједник Удружења иноватора Града Бањалука Здравко Шпирић рекао је да ће изложба "Иност", која ће трајати до 14. априла, бити одржана под мотом "Искажите своју ефикасности и инвентивност", а да ће бити представљене иновације из области информатике, роботике, мехатронике, машинства, те креативна дјела умјетности.

Он је додао да ће на изложби учествовати 29 основних школа са 130 учесника, 22 средње са 226 учесника, четири факултета са 11 и 10 удружења, компанија и појединаца са 74 учесника.

"У току `Иноста` планиран је и округли сто о теми технолошке иновације, мехатроника и трансформација образовања, који ће бити одржана у Привредној комори, а на којем ће учествовати еминентни стручњаци са Бањалучког универзитета и гости из иностранства", најавио је Шпирић.

Покровитељи овогодишње изложбе су Министарство науке и технологије РС, Град Бања Лука, Привредна комора РС, Градска развојна агенција и Иновациони центар Бања Лука, а задњег дана биће додијељене медаље и новчане награде најуспјешнијим учесницима.

Радно вријеме сајма је од 10.00 до 19.00 часова, а свечано отварање је сутра у 11.00 часова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *