Бања Лука: Нове водоводе и канализацију праве три фирме, сутра уговор

У Бањалуци ће сутра бити потписан Уговор о реализацији пројекта санације и изградње инфраструктуре водоснабдијевања и одвођења отпадних вода у овом граду, вриједности 17.597.329 евра односно 35 милиона КМ. Уговор ће потписати градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и представници Kонзорцијума "Лудвиг Фајфер", "Хидрокоп" и "Нискоградња". Из Административне службе града подсјећају да су Кредитни завод за обнову […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 17:45

У Бањалуци ће сутра бити потписан Уговор о реализацији пројекта санације и изградње инфраструктуре водоснабдијевања и одвођења отпадних вода у овом граду, вриједности 17.597.329 евра односно 35 милиона КМ.

Уговор ће потписати градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић и представници Kонзорцијума "Лудвиг Фајфер", "Хидрокоп" и "Нискоградња".

Из Административне службе града подсјећају да су Кредитни завод за обнову Њемачке (KfW) и Град Бањалука 12. октобра 2009. године потписали Уговор о кредиту и донацији о финансирању пројекта, који се односи на санацију и изградњу инфраструктуре водоснабдијевања и одвођења отпадних вода у Бањалуци.

Пројекат чине двије компоненте – "Реконструкција и изградња система водоснабдијевања" и "Санација и изградња система одвођења отпадних вода". Овим пројектом је предвиђено проширење градске мреже за нових 36 километара, док ће канализација бити изграђена у дужини од 25 километара.

"Град Бањалука као инвеститор, уз подршку Владе Њемачке и ЕУ, улаже напоре за побољшање система водоснабдијевања и канализације, у циљу квалитетнијих животних услова становништва и заштите природних ресурса", наводи се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *